MónTerrassa
Terrassa canvia el sistema de tarificació de les escoles bressol municipal per al curs 2021-22

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha explicat aquest dijous el nou sistema de tarificació de les escoles bressol municipals de cara al curs vinent. Fins al pròxim 19 de maig, s’està duent a terme la preinscripció a les onze escoles bressol que depenen de l’Ajuntament de Terrassa i s’espera que amb el nou model el percentatge de famílies que en surtin beneficiades sigui superior a l’actual. “És una resposta clara i amb visió de futur: donar resposta a les necessitats de les persones que integren la nostra ciutat, de forma sostenible, sense hipotecar-nos i disminuint incerteses”, ha dit la regidora per afegir que “actualment el sistema de preus d’accés a les escoles bressol era el mateix des de la creació, no s’havia fet cap anàlisi ni revisió del seu impacte. I un cop realitzat per aquest govern s’ha vist que no funcionava com voldríem”

El govern considera que cal avançar cap a una “tarificació social” i que l’esforç econòmic que realitzin les famílies per accedir a l’escola bressol no pot ser superior al 12% dels ingressos de la llar. Actualment, aquest esforç podia arribar al 21% en casos com en famílies monoparentals. “Això és inacceptable. Apostar per una jornada sencera i amb menjador ha de ser una decisió que ha de respondre a les necessitats familiars, i no a criteris econòmics”, ha recalcat. D’aquesta manera es vol fomentar que les famílies deixin les criatures també en el temps de menjador, “un espai clau per adquirir bons hàbits alimentaris i una nutrició saludable”. Aquest curs, només un terç dels alumnes d’escola bressol municipal es queden a dinar al centre.

Ciurana ha explicat que s’ha fet una taula de criteris amb nou trams de renda amb diferents situacions familiars (que contemplen des de la monoparental a família nombrosa, tenint en compte també si hi ha altres germans al centre o si hi ha un fill amb discapacitat). Com a exemple, ha explicat que una família de 4 membres amb uns ingressos anuals per sota els 16.700 euros, pagarà una quota mensual de 40,80 euros per una jornada sencera amb menjador inclòs. Mentre que a la part alta, una família de quatre membres amb uns ingressos superiors als 83 mil euros anuals, la jornada sencera amb menjador li costarà 466 euros. “En ambdós casos, l’esforç econòmic de la família és semblant (% sobre el total), malgrat que l’import sigui diferent”, ha recalcat. El sistema preveu que, en cas de canvi sobtat en les condicions econòmiques de la família (per exemple, que un dels progenitors es quedi a l’atur), es pugui demanar el canvi de tram presentant la documentació que ho acrediti.

El nou sistema entra en funcionament el curs vinent 2021-22 per a les classes de lactants i P1. A partir del curs 2022-23 ho farà també per als de P2. I la idea del govern és que aquest sistema de tarificació s’acabi estenent a tots els serveis educatius municipals. La implementació progressiva, subratlla, “ens permetrà modular tarifes i fer retocs per beneficiar el màxim de famílies possibles”.

Les famílies que vulguin saber quina tarifa li correspon, poden consultar els quadres publicats a la pàgina web municipal clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa