MónTerrassa
Neix el Festival Cinema Castells per impulsar la producció audiovisual castellera

El món casteller té un nou punt de trobada: el Festival Cinema Castells, que se celebrarà anualment a Terrassa, amb l’ànim d’incentivar la creació audiovisual castellera en tots els seus àmbits. El Festival Cinema Castells és una iniciativa de la Revista Castells, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, i neix amb un doble esperit: per una part, donar visibilitat a la producció audiovisual que té com a referència el món casteller i la cultura popular, i per l’altra, potenciar la recerca i el debat en aquest àmbit i estimular la nova producció. La primera edició del Festival se celebrarà el mes d’abril del 2021 a Terrassa i inclourà les primeres produccions a concurs, a més d’altres peces i activitats paral·leles. La data exacte es donarà a conèixer en els propers mesos, atès que la voluntat de l’organització és que es pugui celebrar de manera presencial.

El Festival oferirà aquest dissabte 21 de novembre, a les 19 hores, un programa especial en format online, que actuarà com a presentació de la iniciativa. Els editors de la Revista Castells, Jordi Roigé, director del Festival, i Santi Terraza, director de la publicació, hi presentaran el Festival, i també intervindran la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el regidor de Projectes Audiovisuals de Terrassa, Pep Forn; el gestor cultural i professor de la URV, Jordi Bertran; la cap de documentals de TV3, Cristina Muñoz, i la comunicadora castellera, Esther Oriol. El programa estarà conduït per Aina Mallol, i es podrà seguir a través dels canals de Youtube de:

 Revista Castells

 Ajuntament de Terrassa

 Canal Terrassa TV

 Terrassa City of Film

TRES SECCIONS COMPETITIVES

En aquesta primera edició, el Festival Cinema Castells comptarà amb tres seccions competitives per obres inèdites:

1. Documental, per aquelles obres documentals o reportatges amb un metratge superior als 30 minuts

2. Promocional, per aquelles obres o campanyes audiovisuals que promocionen els castells en genèric o una activitat en concret, o que inclouen elements castellers de forma significativa.

3. Altres patrimonis, per aquelles obres audiovisuals sobre algun element inscrit a la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, al marge dels castells

A més, el Festival inclourà la projecció, fora de competició, d’altres obres ja estrenades o emeses en altres canals. També programarà activitats paral·leles com debats o conferències. El jurat estarà format per experts del món casteller, de la cultura popular i de l’audiovisual. Pròximament es publicaran les bases, amb tota la informació de la primera edició del Festival Cinema Castells.

10 ANYS DE PATRIMONI El Festival Cinema Castells s’emmarca en la celebració de desè aniversari de la inscripció dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, el passat 16 de novembre. La primera edició se celebrarà l’abril del 2021, i pretén establir un vincle entre la cultura popular i l’audiovisual, impulsant la producció cinematogràfica del fet casteller. La Revista Castells s’edita des del 2004, i va ser la impulsora de la candidatura dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Amb aquest Festival, la publicació continua apostant per la promoció del fet casteller, en un any especialment dur per tota la societat i també, evidentment, per la família castellera. Per Terrassa, el Festival Cinema Castells és una iniciativa que permet lligar actius Unesco de la ciutat: els castells, i el cinema, amb l’acció de la Terrassa City of Film com a ciutat creativa de cinema per part de la Unesco.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa