MónTerrassa
El primer nadó de Catalunya neix a Terrassa
  • CA
L'Emma ha estat el primer nadó nascut a Catalunya
L’Emma ha estat el primer nadó nascut a Catalunya | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Es diu Emma i ha nascut quan passaven 13 minuts de la mitjanit d’aquest 1 de gener de 2019. Ha estat el primer nadó de Catalunya i ho ha fet a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Ha pesat 3,310 quilos. La nena es troba en bon estat de salut però resta a la incubadora en observació a la unitat de neonatologia. El motiu és una petita fissura que li van produir els fòrceps que va caldre utilitzar durant el part.

Els seus pares, José Manuel Romero de 41 anys i Núria Martín, de 38, no se l’esperaven per avui. De fet, el seu naixement estava previst per al passat 29 de desembre. Finalment però, després d’11 hores de part, ha nascut de forma natural -amb epidural-. Els pares són primerencs i és la primera Emma a la família. Són naturals de Rubí.

Aquest dimarts, la nena i la seva família han rebut la visita del vicepresident Pere Aragonès i de l’alcalde de Terrassa Alfredo Vega. Els pares han rebut el tradicional ram de flors i una manta de la cooperativa egarenca Teixidors, símbol del passat textil de la ciutat i mostra de solidaritat, ja que és una cooperativa propietat de la Fundació President Amat Roumens, Fupar.

GALERIA DE FOTOGRAFIES CLICANT AQUÍ

Els pares de l'Emma amb el vicepresident Aragonès i l'alcalde Vega
Els pares de l’Emma amb el vicepresident Aragonès i l’alcalde Vega | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Es tracta del primer nadó que ha nascut aquest dimarts 1 de gener a Terrassa ja que MútuaTerrassa no ha registrat cap part més mentre que a l’Hospital de Terrassa, el primer nadó -també una nena- ha nascut a les 19.22h, en bon estat de salut i ha pesat 4,2 kg.

A la demarcació de Girona, el Benjamin Aguilera El-Youbi va arribar a les 0.22 al Josep Trueta. La seva mare és catalana i té 18 anys i el seu pare és marroquí, de 19. El part ha estat normal però prematur, de 33 setmanes i un dia. Ha pesat 2,360 quilos i ara està ingressat a Neonatologia. Són de la Bisbal d’Empordà. A la demarcació de Tarragona, el primer naixement de l’any ha estat el d’una nena, la Lena, a la 1.53, a Pius Hospital de Valls. Ha pesat 3,56 kg. Finalment, a la demarcació de Lleida, el primer nadó ha estat un nen, l’Iker, que ha nascut a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, a les 6.22 i ha pesat 4,25 kg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa