MónTerrassa
MútuaTerrassa participa en un estudi sobre la Covid-19 en persones amb VIH
  • CA

El grup de recerca en VIH de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha participat en un estudi sobre els factors determinants associats a patir formes greus de Covid-19 en persones que viuen amb el Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) a Catalunya, en tant que membre de la cohort poblacional de VIH catalanobalear PISCIS. El treball, en el quan hi han participat 16 hospitals catalans i 2 mallorquins, ha estat publicat recentment per la prestigiosa revista internacional HIV Lancet. L’estudi ha estat coordinat pel el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya.

Els resultats de l’estudi mostren que les persones amb VIH amb comorbiditats cròniques i càrrega viral no suprimida de VIH podrien tenir un major risc de patir Covid-19 greu i s’haurien de prioritzar en termes d’estratègies de prova, gestió clínica i programes de vacunació contra el SARS-CoV-2. El treball conclou que tenir una càrrega viral detectable del VIH, haver nascut fora d’Espanya, ser major de 65 anys i patir altres malalties cròniques són factors determinants per patir formes greus de la malaltia per Covid-19, com ara la hospitalització, l’ingrés a l’UCI, o en el pitjor dels casos, la mort.

Els investigadors han realitzat l’estudi en el marc de la cohort PISCIS de persones que viuen amb el VIH a Catalunya i les Illes Balears, i han comptat amb la participació de 16 hospitals catalans i 2 mallorquins de la cohort per tal de descriure els factors determinants i de malaltia greu per Covid-19 en persones que viuen amb el VIH a Catalunya.

Per fer-ho han creuat les dades de les persones en seguiment a la cohort amb les dades del Programa d’analítica de dades per a la recerca i la innovació en salut (PADRIS) de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). L’estudi està tenint un gran ressò internacional, ja que ha estat publicat per la revista internacional HIV Lancet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa