MónTerrassa
MútuaTerrassa només permetrà un únic acompanyant en horari limitat
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) limitarà l’horari de visites a les plantes d’hospitalització i es restringiran les visites d’acompanyats al Servei d’Urgències, amb motiu de l’evolució epidemiològica i d’acord amb les recomanacions del CatSalut. Aquesta normativa seà vigent a partir de demà dijous 2 de desembre. MútuaTerrassa informa que l’objectiu de les esmentades mesures és poder garantir la seguretat dels pacients i professionals de l’HUMT.

Aquestes restriccions contemplen una sèrie de requisits. El pacient haurà de designar un acompanyant que podrà fer les visites durant l’estada hospitalària. Ha de ser sempre el mateix i podrà fer una visita al dia, en el marc de l’horari establert:

  • Plantes generals: Pacients Llit A: de 13 a 14h / Pacients Llit B: de 18 a 19h
  • Planta de Salut Mental: Pacients Llit A i C: de 18 a 19h / Pacients Llit B: de 16 a 17h
  • UCI: UCI A: de 13:30 a 14:30h / UCI B (Llit A): de 13:30 a 14:30h / UCI B (Llit B): de 20 a 21h
  • Pediatria: 1 acompanyant les 24h. S’autoritzarà l’entrada d’un altre acompanyant (sempre el mateix i amb l’obligatorietat de romandre amb la mascareta tota la visita) que pugui substituir puntualment a l’acompanyant fixe.
  • Sala de parts i maternitat: 1 únic acompanyant les 24h. (Nounats: entrada permesa nomes als pares)
  • Servei d’Urgències: Visites restringides. El pacient podrà designar un acompanyant a qui informar mentre estigui a Urgències sense rebre visites i que podrà visitar-lo en cas que l’ingressin a una planta no Covid.

Aspectes a tenir en compte pels acompanyants:

  • Es recomana prioritzar que la persona acompanyant estigui correctament vacunada i que porti a terme estrictes mesures de prevenció de la transmissió, evitant conductes de risc i limitant al màxim les seves interaccions socials.
  • S’haurien d’abstenir de venir a l’hospital les persones amb signes i símptomes d’infecció respiratòria o en cas de sospita de contacte amb malalt de covid-19.
  • Tots els visitants han de fer servir solucions hidroalcohòliques per a la higiene de mans i posar-se mascareta quirúrgica. El rentat de mans s’ha de fer a l’entrar a l’hospital i a l’abandonar-lo.
  • Durant l’estada a l’hospital hauran de romandre preferiblement a l’habitació del pacient, i evitar transitar per sales comunes ni passadissos, excepte per anar al lavabo. Abstenir-se de visitar altres pacients.
  • No està permès les visites a pacients Covid-19+, exceptuant en aquelles situacions d’ acompanyament a final de vida tal i com indica el protocol actual del centre.

Comunicació i informació clínica als familiars

La limitació horària de les visites a les plantes d’hospitalització i la restricció de visites al Servei d’Urgències condiciona la comunicació entre el personal sanitari i els familiars dels pacients i des de MútuaTerrassa es considera de vital importància poder garantir una informació fluida i continuada als familiars. Si bé hi haurà casos en què el propi pacient podrà traslladar la informació a la família, n’hi haurà d’altres que els professionals hauran de contactar telefònicament amb el familiar referent (designat prèviament pel pacient) per rebre informació sobre el seu estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa