MónTerrassa
MútuaTerrassa busca voluntaris per a un assaig clínic sobre la Covid
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) busca voluntaris per dur a terme un assaig clínic relacionat amb la prevenció de la Covid-19. L’entitat participa en un estudi que investiga la “seguretat i eficàcia” d’un fàrmac per prevenir el coronavirus en aquelles persones que conviuen amb algú diagnosticat i que presenta símptomes. L’objectiu de la col·laboració és “afavorir l’avenç en la recerca mèdica de la infecció per aquest virus i contribuir així a pal·liar la pandèmia mundial que se n’ha derivat”, expliquen. La Dra. Esther Calbo, directora assistencial de l’Àmbit Mèdic de l’HUMT i cap de la Unitat de Malalties Infeccioses, n’és la investigadora principal.

En aquest sentit, els voluntaris que desitgin participar-hi han de complir una sèrie de requisits: ser major de 18 anys; conviure amb algú que hagi estat diagnosticat de Covid-19 ens els darrers 4 dies i que presenti simptomatologia; que mai hagi resultat positiu de Covid-19; que no hagi rebut ni tingui previst rebre la vacuna contra la Covid-19 mentre participi a l’estudi (38 dies) i que actualment no presenti cap símptoma de la malaltia.

El Comitè Ètic d’Investigació (CEIm) de MútuaTerrassa n’ha avaluat la seva viabilitat i la direcció mèdica ja l’ha autoritzat. La Unitat de Malalties Infeccioses de l’HUMT és qui lidera la posada en marxa i l’execució d’aquest estudi -el qual s’està desenvolupant en 350 centres d’arreu del món- i en conseqüència tots els voluntaris han de contactar amb la Dra. Cristina Badia al correu electrònic: [email protected].

Des de MútuaTerrassa recorden que “els assaigs clínics constitueixen un aspecte determinant en el desenvolupament dels fàrmacs. El seu cicle de vida inclou la investigació de laboratori i una sèrie d’assajos clínics en persones. Al llarg del procés es recopila informació sobre el possible fàrmac i si aquesta mostra que és segur i eficaç es proporciona a les autoritats reguladores, les quals decideixen si aproven l’ús del fàrmac per part dels pacients”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa