MónTerrassa
Mútua Terrassa referma el seu compromís amb el benestar dels pacients amb càncer
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa i la Fundació Stanpa han signat recentment un acord de col·laboració mitjançant el qual treballaran plegats en benefici del benestar de les persones amb càncer -especialment dones-.

A través del programa de voluntariat “Posat guapa, et sentiràs millor”, la Fundació Stanpa oferirà tallers gratuïts dermatològics i estètics per contribuir al restabliment de la pròpia imatge i a la millora de l’autoestima. Mitjançant aquest programa, s’oferirà als pacients la possibilitat de rebre una formació pràctica sobre la cura de la pell i el maquillatge que els ajudi a recuperar un aspecte natural i saludable. Aquests seran impartits per voluntaris professionals i es crearà una comissió mixta de seguiment (formada també per professionals assistencials) amb la voluntat de conèixer de primera mà el desenvolupament de les activitats i realitzar-ne una avaluació.

En els pacients en tractament oncològic conflueix el seu estat d’ànim en el context d’una malaltia greu, amb els possibles efectes secundaris que els diferents tractaments poden tenir sobre l’aspecte extern -pèrdua de cabells, celles, pestanyes, deshidratació i sequedat de la pell,…- i que varien segons els protocols terapèutics, la durada del tractament i les particularitats de cada pacient. En conseqüència, una bona cura a nivell dermatològic incideix en una millor recuperació de l’aspecte físic, afavorint així l’autoconfiança i l’autoestima dels pacients.

El Programa “Posa’t guapa, et sentiràs millor” va néixer als Estats Units, compta amb una trajectòria de tres dècades, està implementat als principals centres de càncer americans mitjançant el National Cancer Institute i a nivell internacional està present a prop d’una trentena de països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa