MónTerrassa
Terrassa, Rubí i Sant Cugat fan front comú pel bus llançadora a l’Hospital
  • CA

Terrassa, Rubí i Sant Cugat han traslladat a la Generalitat de Catalunya la proposta de bus llançadora que millori la connexió entre els tres municipis i l’Hospital de Terrassa. La iniciativa, presentada al maig, pretén millorar la línia d’autobús interurbà B8. La cita ha servit per traslladar la proposta de connexió entre les tres localitats i el centre sanitari.

La trobada ha reunit representants polítics i tècnics de Sant Cugat, Rubí, i Terrassa -en aquest cas, la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares– amb el secretari de Territori i Mobilitat de la Generaltiat, Isidre Gavín i Valls, i la directora General de Transports i Mobilitat, Mercè Rius Serra.

Un bus llançadora que connecti Terrassa, Rubí i Sant Cugat

Les tres responsables polítiques van exposar el mes de maig que la connexió actual amb la línia B8 és ineficient per l’elevat temps en arribar a l’hospital (54 minuts des de Rubí i 75 minuts des de Sant Cugat) i la seva baixa freqüència de pas (70 minuts).

“Creiem que mentre no s’aborda definitivament la construcció d’un hospital comarcal, la nostra demanda almenys servirà per atenuar els maldecaps que representa desplaçar-se fins a Terrassa”, va explicar l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

Ara, aquest projecte treballat pels serveis tècnics de les tres administracions locals, s’ha traslladat als responsables de Territori i Mobilitat. La reunió s’ha tancat amb el compromís de la Generalitat d’analitzar la proposta i donar una resposta en una segona trobada prevista pel setembre.

Un centre hospitalari de referència pels municipis

Actualment, l’Hospital de Terrassa és un dels centres hospitalaris de referència per aquestes tres poblacions, a banda d’altres municipis de la zona. Està ubicat a la N-150 (entre Terrassa i Sabadell), a 7 km del centre de Terrassa, a 11 km del centre de Rubí i a 18 km del centre de Sant Cugat. Unes distàncies que obliguen a les persones a desplaçar-s’hi en vehicle privat motoritzat o en transport públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa