MónTerrassa
Un bus llançadora que uneixi Terrassa – Rubí – Sant Cugat amb l’Hospital
  • CA

Terrassa, Rubí i Sant Cugat han unit forces per reclamar un bus llançadora que uneixi els tres municipis amb l’Hospital de Terrassa. En una roda de premsa conjunta amb la presència de les alcaldesses Ana María Martínez (Rubí) i Mireia Ingla (Sant Cugat), amb la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, els tres municipis han volgut deixar clara la reivindicació que cal millorar, i molt, la línia d’autobús interurbà B8, que actualment s’inicia a Sant Cugat i finalitza a l’equipament del CST, fent parada a Rubí.

Per les tres administracions locals -dirigides per tres partits diferents: Tot per Terrassa, PSC i ERC- el servei actual és “ineficient”, tant pel temps que es destina a fer el trajecte fins a l’hospital (54 minuts des de Rubí i 75 minuts des de Sant Cugat), com per la baixa freqüència de pas (70 minuts). Per això consideren que la millor solució seria posar un bus llançadora.

Exposen que l’actual transport públic provoca queixes reiterades per part de la ciutadania, ja que suposa “una situació discriminatòria per aquells col·lectius que no disposen de vehicle privat motoritzat”. I així ho exposaran en la reunió que han sol·licitat amb el màxim responsable del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, el conseller Jordi Puigneró.

B8 per connectar els polígons industrials

En aquesta reunió també es proposarà que l’actual línia B8 es modifiqui perquè sigui una línia que connecti els polígons d’activitat industrial de les tres ciutats. Melgares ha fet especial èmfasi en aquest aspecte: “El conseller segur que entendrà perfectament que necessitem el desdoblament d’aquesta línia per millorar les freqüències i el recorregut. I això passaria per una llançadora Rubí – Sant Cugat – Hospital, passant per Terrassa, i no haver de passar pel recorregut actual. Però Terrassa no pot prescindir tampoc de la connexió entre polígons”, ha recalcat.

Terrassa, Rubí i Sant Cugat uneixen forces per reclamar millores a la B8 | Aj. Rubí

A l’espera d’un hospital comarcal

Els serveis tècnics dels tres ajuntaments implicats en la reclamació han estat “analitzant en profunditat” la situació actual de la línia B8, per buscar la millor solució. Un cop fet l’informe, creuen que l’opció passa per la llançadora, ja que garanteix una mobilitat “més equitativa, sostenible i eficient”.

“Creiem que mentre no s’aborda definitivament la construcció d’un hospital comarcal, la nostra demanda almenys servirà per atenuar els maldecaps que representa desplaçar-se fins a Terrassa”, ha explicat l’alcaldessa rubinenca. Aquesta opció però no els desvia del veritable objectiu: la construcció d’un hospital de referència a la ciutat. “Aquesta és una demanda unànime de la ciutadania. I la pandèmia ens ha fet valorar encara més la sanitat pública, és un valor irrenunciable”, ha dit Martínez.

De la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat ha assenyalat que “quan es tarden 75 minuts per arribar a l’hospital, és obvi que el servei no és útil”. En aquest sentit, ha remarcat que la proposta reduiria en prop de 15 minuts el trajecte, en el cas de Sant Cugat, i ha remarcat la importància que el recorregut sigui el mateix d’anada que de tornada. Segons Ingla cal apostar pel transport públic de qualitat: “quan diem a la ciutadania de forma reiterada que hem de prescindir cada vegada més del vehicle privat, a canvi els hem de donar alternatives, perquè sinó estem carregant tota la responsabilitat a la gent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa