MónTerrassa
Es reobre el trànsit de la Rutlla, un mes després de l’esfondrament

El carrer de la Rutlla queda reobert al trànsit un mes després de veure com s’esfondrava part de la teulada d’un edifici. Els treballs de neteja i d’apuntalament han durat més temps del que es podria preveure, a causa de les dificultats d’accés. També perquè es van perdre diversos dies davant la inoperància del propietari de l’immoble, una entitat bancària, que es va desentendre de l’incident i va obligar a l’Ajuntament de Terrassa a prendre partit i actuar de manera subsidiària. D’aquesta manera, el cost de la retirada de les fustes i pedres caigudes i de la reparació dels desperfectes ha corregut a càrrec de les arques municipals, que esperen poder recuperar la inversió feta a posteriori, amb reclamació inclosa.

Treballs de neteja i apuntalament de l’edifici

No va ajudar tampoc a millorar la rapidesa d’intervenció el fet que a l’interior de l’immoble hi visqués una persona de manera il·legal. L’okupa va presentar-se en diverses ocasions quan s’estava fent l’avaluació de la seguretat de l’edifici i la primera retirada de runes, provocant altercats i impedint que els treballadors pugessin dur a terme la seva feina. Havent d’avisar en reiterades ocasions la Policia Municipal perquè el fes fora.

Esfondrament del sostre d’un habitatge al carrer de la Rutlla, al Centre de Terrassa | Cristóbal Castro

El que va quedar palès és que l’immoble no es podia deixar en els condicions que havia quedat després que es produís, per falta evident de manteniment, un ensorrament de les bigues que aguantaven les teules. El forat de la teulada era considerable, i tot apuntava que la resta podria caure de forma imminent. Així que els operaris van muntar una bastida, amb un gran contenidor de runa al mig del carrer, i una grua per poder accedir a la part superior. El vial -d’un sol sentit de la marxa amb només un carril- va quedar així totalment bloquejat, impedint que els cotxes hi poguessin circular. Els dies van anar passant, també les setmanes.

Fins que aquest divendres, just un mes després de l’incident -que per sort no va causar ferits- els cotxes ja han pogut recuperar el seu itinerari habitual. Perquè, malgrat que es tracta d’un vial dins de la nova illa de vianants del Vapor Gran, continua essent molt utilitzat per les famílies que deixen els nens al col·legi, d’accés i sortida dels pàrquings de la plaça Vella i Vapor Gran, i al supermercat BonPreu.

Esfondrament del sostre d’un habitatge al carrer de la Rutlla, al Centre de Terrassa | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa