MónTerrassa
VÍDEOS | S’esfondra el sostre d’un habitatge al carrer de la Rutlla
  • CA

Ensurt dels grossos aquest dimarts, dia 6 de setembre, al carrer Rutlla de Terrassa per l’esfondrament del sostre d’un habitatge. En concret, al número 12. Ha estat pels volts de dos quarts d’una del migdia que els serveis d’emergència han rebut l’alerta. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat ràpidament fins al cèntric vial.

També hi han acudit diverses dotacions de la Policia Municipal de Terrassa i una ambulància del SEM. Les primeres informacions apunten que s’hauria enfonsat unes bigues de fusta de la teulada, de prop de 20 metres quadrats.

Revisió de l’estructura i de possibles víctimes

El carrer de la Rutlla ha quedat tallat a mitja alçada, a tocar del carrer del Vall. Bombers ha precintat la zona per seguretat i no ha deixat accedir ni creuar a ningú, llevat dels residents.

Fonts dels cossos d’emergència han informat a Món Terrassa que des de bon començament s’ha inspeccionat a fons si podria haver-hi alguna persona atrapada entre la runa caiguda. La incertesa sobre hi podria haver-hi algú ha fet que es prenguessin totes les mesures possibles, i per això s’ha fet servir una càmera tèrmica. També han participat en aquesta acció de reconeixement el Grup Caní de Recerca.

I és que l’habitatge tot i que legalment està deshabitat, darrerament s’hi havia vist un jove a dins. Veïns han explicat aquest mitjà de comunicació, que justament ara fa uns dies hi va haver una intervenció policial en el qual se l’hauria fet fora, però per precaució s’ha tornat a revisar tot. Finalment, tant la càmera com els gossos han descartat que en el moment de l’enfonsament hi hagués ningú. Així que no hi ha hagut cap persona ferida.

També estan realitzant una inspecció amb profunditat per comprovar si l’estructura de l’edifici ha quedat afectada, i corre perill de caure, o no. Per aquest motiu s’ha limitat totalment l’accés al perímetre. Bombers del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GREC) continuen aquesta tarda amb l’avaluació de si hi ha esquerdes a la façana o en les dels immobles adjacents, així com en els forjats superiors.

L’habitatge afectat és un edifici de caràcter unifamiliar, de tres plantes. A sota té un restaurant i bar de copes, el Limón Limón (participant al famós concurs gastronòmic de TV3, Joc de Cartes) que també s’ha vist afectat. L’enfonsament ha provocat un gran estrèpit que ha sobresaltat els veïns i els treballadors dels establiments més pròxims.

El regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha realitzat una piulada explicant la darrera actualització: “Confirmat. Afortunadament no hem de lamentar cap pèrdua humana a l’esfondrament d’aquest migdia al carrer de la Rutlla. L’edifici en mal estat, una vegada més, propietat d’una entitat bancària. No deixarem de perseguir-vos”, diu.

Bombers han utilitzat una càmera tèrmica per descartar possibles víctimes sota la runa | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa