MónTerrassa
Queixes per la ubicació de les antigues llambordes al Passeig de Terrassa

Ja s’han fet sentir les primeres queixes per la ubicació de les antigues llambordes al Passeig de Terrassa. Des de fa uns dies, els operaris van col·locar una gran pastilla quadrada on s’hi podien veure i trepitjar el que havia estat l’històric paviment i que van sortir a la llum en els primers dies de les obres de reurbanització d’aquest vial.

El malestar ha estat transmès des de l’associació Prou Barreres, que ha manifestat que “les llambordes es poden utilitzar en altres espais, però no en un itinerari de pas de vianants”, i recorden que encara queda molta feina a fer per aconseguir “una terrassa inclusiva i coherent amb el Pacte Terrassa per l’Accessibilitat. En aquest sentit, consideren que deixar posades les llambordes en aquest espai del Passeig, “debilita al Pacte per l’accessibilitat universal i a la vegada a l’Oficina tècnica per la promoció de l’accessibilitat”. Han traslladat la seva queixa al govern municipal i també a l’Oficina del Síndic Municipal de Greuges.

Una troballa inesperada que va fer canviar els plans

Les obres d’urbanització del Passeig del Comte d’Ègara de Terrassa van començar a mitjans del mes de gener. La primera fase dels treballs afectava el tram esquerre de la part nord del vial, des de la plaça del Doctor Robert fins al carrer Font Vella. Va ser al cap de pocs dies de començar l’enderroc que els veïns van adonar-se que a sota del ciment hi apareixien les llambordes. Això va causar cert rebombori entre els partidaris de conservar-les i els que consideraven que no calia.

Tot i que en el projecte inicial no es contemplava l’ús d’aquestes llambordes antigues, el govern va modificar lleument els plànols per incorporar-ne un petit tros a mode de recordatori a la memòria històrica de la ciutat. Sembla però que la ubicació escollida no ha estat la desitjada per als col·lectius que defensen els drets de les persones amb mobilitat reduïda.

Actualment, amb les obres d’aquest tram ja finalitzades, les llambordes ocupen un espai encapsulat entre les més tradicionals llambordes de color taronja. Aquestes peces de color terrós s’utilitzen a la resta de la ciutat per indicar que són “per a vianants”, i han estat pensades perquè recordem que la zona del Passeig també forma part de l’ampliació de l’illa de vianants, amb distintiu propi i d’accés restringit només als veïns.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Martina a abril 25, 2023 | 16:02
    Martina abril 25, 2023 | 16:02
    Si es que nunca estamos contentos...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa