MónTerrassa
Les obres a Arc del Triomf permetran oferir més places als trens de la R4
  • CA

Renfe ha adjudicat les obres a l’estació d’Arc de Triomf, les quals han de permetre incrementar el nombre de places dels trens que circulin a la R4. Els treballs han estat licitats a l’empresa UTE Contratas Vilor S.L. – López instalaciones eléctricas per un import de 2.897.320,80 euros (IVA inclòs). Aquestes actuacions millora de l’accessibilitat a les andanes, està previst que tinguin un període d’execució d’uns 10 mesos, aproximadament. Encara no s’ha fixat la data d’inici.

Segons informa Renfe, les obres consistiran en la prolongació de les andanes de l’estació a 200 metres de longitud, amb la qual es podrà incrementar l’oferta de places als trens de les línies R1, R3 i R4 de Rodalies de Catalunya. L’empresa afirma que tot això repercutirà “en una important millora per al conjunt del servei de Rodalies”.

A tall d’exemple, un tren format per dues unitats Civia de 5 cotxes té una longitud d’aquests 200 metres i una capacitat per a pràcticament 2.000 persones. A més, dels 211 nous trens per a serveis de rodalia comprats per Renfe amb una inversió de 2.445 milions d’euros, 35 són de 200 metres i 176 de 100 metres (si circulen en doble composició, 200), i dels 101 addicionals per a rodalia i mitjana distància sobre els que s’executarà l’opció de compra aquest mateix any.

Les andanes d’Arc del Triomf es prolongaran als 200 metres | Renfe

Accés als trens, accessibilitat i informació

L’estació d’Arc de Triomf viurà doncs gairebé un any d’obres, les quals consistiran en:

  • Recrescut d’andanes per millorar l’accés als trens
  • Instal·lació i reubicació d’un nou ascensor i escala mecànica
  • Renovació i millora d’encaminaments per a persones amb mobilitat reduïda
  • Millores als sistemes d’informació
  • Adequació i millores d’enllumenat al vestíbul i andanes
  • Actuacions complementàries derivades de la prolongació d’andanes a 200 metres

El procés d’adjudicació ha finalitzat després de patir una demora. I és que l’anterior empresa adjudicatària va retirar la seva oferta veient-se incapacitat per tirar endavant les actuacions contractades en el seu moment. Això va obligar a reiniciar tot el procés de redacció. Tanmateix, va ser positiu, ja que es van incorporar diverses millores.

Aquestes actuacions, que s’emmarquen al pla de millora ‘Transformem Rodalies’, permetran optimitzar les instal·lacions que diàriament utilitzen al voltant de 25.000 persones, a més dels usuaris de les línies R1, R3 i R4 que veuran incrementada de forma significativa l’oferta de places.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa