MónTerrassa
La línia de bus L15 de Can Parellada i les Fonts, en marxa a la tardor

La nova línia d’autobús, que es dirà L15 i que unirà els barris de Can Parellada i les Fonts, es posarà en marxa a la tardor d’aquest any. Aquesta és una de les novetats que es van donar a conèixer en la darrera reunió que la regidoria de Territori i Sostenibilitat ha tingut amb els veïns afectats.

El passat mes d’abril, el govern va portar al ple municipal l’aprovació del nou contracte programa a TMESA, un document en què es regulen les condicions econòmiques del servei per al 2021. Per aquest any es produeix un increment en 417 mil euros d’inversions que aniran distribuïdes a fer front diferents projectes. Entre aquests hi ha la creació de la nova línia L15.

Un microbús per a la L15

La tinent d’alcalde Lluïsa Melgares ha explicat que el govern s’ha trobat amb les tres associacions de veïns de Can Parellada i les Fonts per explicar-los en detall quin serà el funcionament d’aquesta nova línia.

La regidora ha manifestat que s’esta treballant per posar-la en marxa un cop arribi el microbús necessari per prestar el servei. I és que aquesta línia no funcionarà amb els vehicles llargs, sinó amb un vehicle més lleuger que busca potenciar un “transport més directe amb l’hospital i amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Les Fonts”.

Des l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Parellada per la unitat del nostre barri informen que en la reunió amb els representants de l’Ajuntament, TMESA i la presidenta del Consell Municipal del Districte 7 es va donar ja una data aproximada de la seva posada en marxa. D’aquesta manera, es va anunciar que s’està treballant amb la idea d’incorporar-la al mapa de transport públic de la ciutat de cara a la tardor d’aquest mateix 2022, i més en concret, al novembre.

Canvis a la L10 i L4

El govern és conscient que cal incrementar l’oferta de transport públic en aquests dos barris i per això aposta per escurçar la L10, que és la línia que actualment presta servei, a la creació de la L15, que permetrà reforçar la connexió també amb el polígon industrial. La línia penetrarà al barri de Can Parellada arribant a l’avinguda Àfrica amb Líbia, i d’allà cap a l’estació de Les Fonts i la carretera de Montcada amb l’avinguda del Vallès. També anuncien que es preveuen alguns canvis a la L4. L’objectiu és “millorar la mobilitat i la connectabilitat amb la resta de Terrassa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo povedano bravo a novembre 15, 2022 | 16:49
    Gonzalo povedano bravo novembre 15, 2022 | 16:49
    Ya que se hace la conexión con la linia del hospital y los interurbano de sabadell, ¡ podrían llegar hasta el centro comercial "Terrassa Plaça" ! sólo son aproximadamente 2 km, o menos, para poder acceder al centro comercial, al cual, actualmente no es posible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa