MónTerrassa
L’ascensor de la Ronda Ponent es posa en marxa
  • CA

L’ascensor de la Ronda Ponent es posa en marxa. Aquest divendres, 13 de gener, ha entrat en funcionament una de les obres llargament esperades per als veïns de Poble Nou – Zona Esportiva de Terrassa. L’ascensor que connecta la Ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jordi Ballart; el regidor Manteniment urbà, Parcs i jardins i Obres públiques, Raúl Ibáñez i la regidora del Districte 5, Patricia Reche; i representants de l’associació veïnal. I és que finalment, després de molts entrebancs, s’ha vist culminada aquesta infraestructura.

Aquest estiu ja es van poder veure operaris tornant a la feina després de múltiples problemes administratius que van obligar a paralitzar les obres. L’ascensor és una eina per “millor l’accessibilitat al barri i salvem de manera ràpida i eficient un desnivell de 6,5m en aquest punt”, ha manifestat l’alcalde, que ha afegit que “facilitem múltiples recorreguts com l’accés a la parada d’autobús situada a Ronda Ponent o al centre cívic Avel·lí Estrenjer, per exemple.

L’actuació consisteix en la instal·lació de dues estructures metàl·liques independents, una interior per a la subjecció de la cabina i una exterior que és el marc de tot el parament exterior. L’acabat exterior és tota una caixa de vidre, per tal de complir els requisits de seguretat i accessibilitat.

Obres finalitzades a l’ascensor de la ronda Ponent amb Rellinars | Rafel Casanova BCF

Un projecte iniciat el 2017

L’ascensor de la Ronda de Ponent va ser una de les obres que al passat mes de maig va quedar paralitzada. El motiu al·legat va ser la “pujada dels preus de les matèries primeres i dels materials de construcció”. En execució des de principis del mes de novembre, l’empresa adjudicatària dels treballs va anar alentint l’obra, a l’espera de la publicació de l’índex de revisió de preus per poder finalitzar-la. El govern va haver reestudiar tot el projecte i negociar els diferents canvis legals. També que la proposta fos econòmicament admissible i assequible per les arques municipals. Un cop els deures van estar fets, es va intentar donar la màxima prioritat a l’obra.

Recordem que el projecte es va aprovar el novembre de 2017, però el concurs de licitació de l’obra va quedar desert. Es va fer una revisió del projecte, que va anar càrrec de l’empresa Planas Esquius Segati, i es va aprovar de manera definitiva el novembre de 2018. El pressupost d’execució era de 157.859,12 euros, un cop sotmès a la informació pública i a la sol·licitud d’informes per part del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat i de l’Agència Catalana de l’Aigua. Però amb la darrera revisió de maig, es va haver de reajustar a l’alça.

Obres finalitzades a l’ascensor de la ronda Ponent amb Rellinars | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa