MónTerrassa
La pista de Can Jofresa i l’ascensor de Ponent, obres en standby
  • CA

La pista poliesportiva de Can Jofresa i l’ascensor de la Ronda de Ponent són dues de les obres que han quedat en standby. Així ho ha confirmat el govern municipal en un comunicat en què exposa que el motiu d’aquesta paralització ha estat la “pujada dels preus de les matèries primeres i dels materials de construcció”.

Es tracta de dos projectes en diferents fases d’execució, però que a diferència del que ha succeït amb el Parc de la República o amb el Casal Cívic de Roc Blanc, el caos els ha agafat a mig fer. D’una banda, els treballs que s’executaven a la pista de Can Jofresa, que van començar el passat 14 d’octubre, han quedat aturades al 100%.

A més, s’està finalitzant la redacció del modificat d’obra a causa d’una circumstància sobrevinguda en els treballs. Des de l’Ajuntament es preveu que, un cop es disposi d’aquest projecte a finals de mes, es podrà reiniciar l’obra si l’empresa constructora està en condicions d’acceptar-la. En cas de no ser així, caldria tornar a licitar els treballs.

Revisió de preus

La segona obra que s’ha vist afectada és la construcció del nou ascensor que connecta la Ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars, en execució des de principis del mes de novembre. L’empresa adjudicatària dels treballs ha alentit l’obra, a l’espera de la publicació de l’índex de revisió de preus per poder finalitzar-la. Si aquesta s’ajusta a la realitat del mercat i la constructora així ho valora, l’Ajuntament buscarà els recursos necessaris i donarà continuïtat a l’obra de forma immediata.

Aquest increment sobrevingut dels costos de les obres i material ha fet que el Govern de l’Estat anunciï la publicació d’un nou índex de revisió de preus aquest mes de maig, recollint la realitat actual del mercat. Aquesta ha de ser l’eina perquè ajuntaments i corporacions locals puguin revisar els projectes amb garanties i es puguin tirar endavant. Segons es calcula, aquest augment de preus que s’ha produït oscil·la entre un increment d’un 20 i un 30% en el preu dels projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa