La imatge que podeu veure retrau a altres temps.

No és un poble perdut.

El que es veu a la fotografia és una carretera de Terrassa.

Sense pistes heu estat capaços d’esbrinar de quin lloc es tracta?

Sembla difícil de trobar la resposta si no s’ha conegut, perquè avui és un espai totalment urbanitzat.

Es tracta de la carretera de Rellinars.

La història de la carretera de Rellinars

La carretera de Rellinars enllaça Terrassa amb el poble. Durant el segle XX s’ha conegut com la carretera de Gràcia a Manresa i també com la B-122. Popularment l’anomenaven “la carretera del Lago”.

Actualment, la carretera té el seu quilòmetre O al passeig Vint-i-dos de juliol, però abans de construir-se tot eren camins dificultosos per anar a la muntanya. Un que començava a la riera del Palau al dret de Can Colomer i va ser el primer camí que es va adequar pels carros, necessaris per la construcció del Pantà de la Xoriguera, l’any 1898. Les obres de construcció d’una carretera es van acabar el 1901 al tram de Terrassa a L’Obac. Després, el segon tram fins a Rellinars el 1903, i, el tercer fins a Castellvell i el Vilar el 1906.

L’any 1924, només estava ben adequat fins a Ca n’Amat de la Muntanya

L’any 1924, només estava ben adequat fins a Ca n’Amat de la Muntanya, una de les residències d’Alfons Sala. Aquell any, arran de la visita del rei Alfons XIII a Terrassa, en un temps record es va arranjar fins el llac gran, per si la família real volia apropar-se al Pantà. Va ser necessari mobilitzar tots el funcionaris de l’Ajuntament, que, a pic i pala portaren a terme l’obra.

La carretera era molt concorreguda i popular principalment els diumenges doncs el Pantà era un lloc d’esbarjo, on la pesca i l’esplai que oferia el passeig en petites barques feien les delícies de molts terrassencs.

Més informació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francesc Doliu a juny 01, 2022 | 18:18
    Francesc Doliu juny 01, 2022 | 18:18
    La casa amb mitja façana blanca, encara existeix (però ja no és blanca).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa