MónTerrassa
El carrer Galileu comença el seu camí cap a la pacificació del trànsit

Tallat el carrer Galileu per obres. Del 18 al 21 d’abril, amb motiu de l’execució del treballs a la via pública per adequar els itineraris a peu d’aquest vial de Ca n’Aurell, restarà tallat al trànsit. L’afectació es concentra en el tram entre els carrers de Pare Llaurador i Blasco de Garay. Això implica que els vehicles privats motoritzats s’hauran de desviar per algun dels recorreguts alternatius indicats.

Pacificació del trànsit a Arquimedes i Galileu

Aquestes obres es troben emmarcades dins en les actuacions tàctiques del Projecte del Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea de millora de la mobilitat urbana a Terrassa, i en concret, en un projecte que inclou diverses intervencions de pacificació del trànsit als carrers de Galileu i Arquimedes.

El passat mes de febrer, en el ple ordinari de l’Ajuntament de Terrassa, l’associació de Veïns de Ca n’Aurell va intervenir per exposar els diferents acords per a la implementació de les mesures de pacificació del trànsit en aquests dos transitats vials. En l’exposició de motius recordaven els anys de reivindicació dels veïns del barri per aconseguir la limitació del trànsit rodat, després de veure com s’incrementava exponencialment amb el tancament de la Rambla d’Ègara als vehicles privats.

També la creació d’una plataforma específica dels veïns dels dos vials i les accions que han dut a terme per fer sentir la seva veu fins que han estat escoltats per l’administració local, i s’han acordat diverses mesures.

Entre aquestes actuacions n’hi ha diverses que s’han d’anar implementant aquest mateix 2023. I de les primeres hi havia justament l’ampliació de l’espai pels vianants i actuacions d’urbanisme tàctic, com la supressió de pilones o un nou esquema d’accés als aparcaments de la zona, les quals es duran a terme en els pròxims dies.

També una campanya de comunicació per conscienciar a la ciutadania dels problemes que genera l’elevat pas de vehicles en aquests carrers i les alternatives de circulació que tenen a l’abast (avingudes, rondes exteriors) per fer els seus trajectes de nord a sud de la ciutat i del centre vers l’oest. I es va arrencar el compromís de fer un estudi d’alternatives de circulació, a més de la instal·lació i entrada en funcionament de càmeres de control de trànsit de vehicles amb règim sancionador.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a abril 14, 2023 | 14:43
  Anònim abril 14, 2023 | 14:43
  No pasa res, trasladamos el trafico a otra calle y se acabo el problema temporalmente
 2. Icona del comentari de: Sin alternativas a abril 15, 2023 | 14:02
  Sin alternativas abril 15, 2023 | 14:02
  Como pueden acceder a estas zonas las personas con movilidad reducida ?
 3. Icona del comentari de: Santi. a abril 19, 2023 | 00:42
  Santi. abril 19, 2023 | 00:42
  😡🤐

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa