MónTerrassa
El Bicibús s’estrena a Terrassa amb una primera línia escolar
  • CA

El Bicibús s’ha estrenat aquest dilluns, dia 21 de novembre, a Terrassa amb la posada en marxa d’una primera línia escolar. Aquest projecte, sorgit des de La Terrassenca i BiTer, vol oferir una alternativa al vehicle privat i fomentar l’ús de la bicicleta entre els infants. El recorregut en bicicleta ha anat des del carrer Ample fins a l’escola Lanaspa Giralt, i l’acte ha tingut lloc coincidint amb el programa Terrassa Cooperativa.

La iniciativa s’ha posat en marxa aquest mes de novembre amb l’ajuda també de la Comunalitat Urbana de Terrassa (Barri Futur), que juntament amb l’Associació BiciTerrassa Club i la cooperativa de ciclologística sostenible La Terrassenca han apostat fort per implementar aquesta opció a la nostra ciutat.

En marxa la primera línia de Bicibús per a l’escola Lanaspa de Terrassa | Aj. Terrassa

Més d’una desena de famílies apuntades al bicibús

Van ser les mateixes famílies de l’AFA de Lanaspa-Giralt qui van proposar fer aquesta prova pilot. I en aquest sentit, s’ha dissenyat un recorregut exprés per a les famílies que s’hi han inscrit. Ha estat així com ha nascut la primera línia del bicibús el qual recorre cada dilluns els carrers de Terrassa fins arribar a l’escola Lanaspa-Giralt.

Els impulsors manifesten que s’està configurant la línia amb aproximadament 12 famílies, la qual cosa suposa un total de 35 participants. I no es tanca que en els pròxims dies i setmanes se n’hi puguin afegir més.

Amb aquesta prova pilot es pretén donar el tret de sortida a aquest projecte, que requereix de la implicació de les AFAs, escoles i famílies terrassenques. Va ser el passat mes d’octubre quan les tres entitats van fer un acte de presentació del Bicibús a la Biblioteca Central de Terrassa, amb l’objectiu de donar a conèixer-lo a les famílies i escoles.

A Catalunya ja existeixen 27 municipis que s’han sumat a aquesta iniciativa, amb el disseny de 80 línies de bicibús que són utilitzades per més de 1.500 infants en edat escolar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 21, 2022 | 19:19
    Ricard novembre 21, 2022 | 19:19
    Més que un bici-bus és una bici-mani. Per cert, per la poca amplada disponible en passar el pont els ciclistes haguessin hagut de baixar de la bicicleta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa