MónTerrassa
L’avinguda de les Arts queda oberta per fi al trànsit
  • CA

I per fi, l’avinguda de les Arts de Terrassa ha quedat oberta al trànsit rodat. Aquest dimecres, dia 5 d’octubre de 2022, l’Ajuntament de Terrassa ha anunciat que ja es pot circular per aquesta nova via, que connecta la carretera de Rellinars amb l’avinguda Béjar. El vial servirà “per descongestionar el trànsit de la zona”, i una alternativa ràpida i més còmode que haver d’entrar per dins del barri per creuar la ciutat en la seva zona nord.

L’obertura d’aquest vial ha estat una odissea. Des de feia mesos que l’obra, a la vista dels veïns i ciutadans que passaven per al costat, ja estava més que finalitzada. L’asfalt, els fanals, la vorera, la pintura senyalitzadora dels carrils… fins i tot els arbres. Des de principis d’aquest 2022, tot estava preparat perquè els vehicles hi poguessin passar. Però el reixat i les tanques ho impedien de totes totes. Inamovibles malgrat el pas de les setmanes i els mesos. Semblava que mai arribaria el dia.

Acord amb la promotora per fer les obres i obrir el trànsit

A mitjans del mes de febrer, des del govern municipal s’informava que en la darrera revisió per donar el vistiplau s’havien detectat qüestions tècniques vinculades al clavegueram que s’havien de resoldre i que encara mancava algun tràmit relacionat amb la documentació entregada. Per això, s’apuntava que l’obertura no seria factible fins a principis de la primavera.

Però va passar la primera i tot continuava igual. Món Terrassa va preguntar a inicis del mes de juliol les darreres novetats i va ser quan fonts municipals van informar que s’estava amb negociacions amb l’empresa promotora de les obres per tal que reobrís ja el trànsit mentre es feia càrrec de les reparacions, que implicaven intervencions a l’interior del clavegueram i que per tant no impedia la circulació en superfície.

El termini màxim que s’havien fitxat era a finals d’any, sense avançar cap data d’obertura. Doncs bé, aquest dimecres ja circulen els primers vehicles. I és que el govern local ha confirmat que “hem arribat a un acord amb la Junta de Can Colomer” perquè es pugui transitar. I d’aquesta manera, es posa punt i final a les obres de la Seu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa