MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa volen tancar 2022 amb gamma extra
  • CA

Els Minyons de Terrassa volen tancar aquest 2022 amb gamma extra i tornar al capdamunt del món casteller. La idea la tenen clara, i ara cal veure si tot es pot lligar prou bé per portar “un pepino· a plaça en una de les grans jornades de cada temporada. L’objectiu és el dos de nou amb folre i manilles, una construcció molt estimada pels egarencs i que porta sempre bons records. A la vigília es rodaran castells, rebla el cap de colla Àlex Riveiro. “La colla ara està endollada. El repte és descarregar el 2 de 9, el que havíem dit a principi de temporada”. El tronc és el mateicx que el que es va fer 8 vegades el 2019 i amb canvis al pom de dalt perquè la canalla ha crescut, explica. “Podria ser demà la Diada. El tenim”.

Els Minyons de Terrassa celebren el cap de setmana que ve, dissabte 19 i diumenge 20 de novembre la XLIV Diada de la Colla. Els malva tancaran així la seva temporada castellera.

Els del carrer del Teatre fronten aquesta darrera setmana d’assajos amb l’objectiu “de continuar treballant amb pas ferm cap a la gamma extra i acabar la temporada de la millor forma” en paraules d’Àlex Riveiro.

Els asasajos marcaran la decisió final

I és que els castells que portin els malva el diumenge vinent dependran de les proves al local. És per això que fan una crida a tots els terrassencs a assistir als assajos especials de la setmana vinent, el dimecres i divendres a partir de les 2/4 de 10 del vespre al pati de la Casa Jacint Bosch (c/ Teatre, 4), seu social de la Colla.

El dissabte el protagonisme serà per la Muixeranga Conlloga de Castelló que són la colla convidada que compartirà plaça amb els malva en la diada de vigília el dissabte 19 a les 6 de la tarda. L’actuació de la Conlloga de Castelló a Terrassa forma part d’un intercanvi entre la muixeranga i els
Minyons que continuarà el mes de març vinent. Feia anys que ni es veia una muixeranga a la capital del Vallès Occidental.

El president de la Colla, Jaume Maeso, diu: “Volem tornar a compartir amb tota la ciutat els nostres castells i activitats oberts a tothom. Aquest any a més també serà un moment únic per veure la Muixeranga Conlloga de Castelló a la ciutat”.

Els actes de la Diada començaran el dimecres 17 i el divendres 19 amb els darrers assaigs de la temporada a partir de 2/4 de 10 del vespre, en acabar l’assaig hi haurà un refrigeri per a tots els assistents a l’assaig.

Actuació de vigília

Dissabte a la tarda se celebrarà la tradicional actuació de vigília a la Plaça Vella a les 6, amb la presència de la Muixeranga Conlloga de Castelló. A continuació, a la mateixa plaça, actuarà el grup de gralles “Les Antines” i a partir de les 9 del vespre, la Pàjara de Terrassa i els Diables de Terrassa
faran un correfoc des de la plaça Vella i fins al local dels Minyons, al carrer del Teatre passant pel carrer Gavatxons i el carrer Sant Pere.

El diumenge començarà amb les tradicionals matinades pels carrers de la ciutat a partir de les 9 del matí a càrrec de les Gralles Grillades, grallers de la colla, que precediran el plat fort del dia, que serà l’actuació de la XLIV Diada dels Minyons de Terrassa, a partir de les 12 del migdia. La diada
comptarà amb la presència, a més dels malves, dels Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sants.

Per tancar els actes de la diada, els Minyons organitzen un concert obert a tothom del grup “Les que falta band” a partir de les 6 de la tarda al Recinte Firal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa