MónTerrassa
El Ministeri concreta com han de ser les sortides dels nens
Un nen amb mascareta treu el cap per la finestra del seu domicili
Un nen amb mascareta treu el cap per la finestra del seu domicili | Europa Press

!--akiadsense-->

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dissabte al matí una ordre ministerial al BOE on dona tots els detalls de com hauran de ser les sortides dels nens a partir d’aquest diumenge. Tal i com ja havia avançat el govern espanyol, podran sortir els nens de fins a 14 anys acompanyats d’un adult, i especifica que “aquesta circulació queda limitada a la realització d’un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili del menor, entre les 9.00 hores i les 21.00 hores”.

El text també avisa que no podran sortir els nens “que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d’un diagnòstic per COVID-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat de COVID-19”. A més, concreta que el passeig diari “haurà de realitzar-se com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres menors”, i que “haurà de mantenir-se una distància interpersonal amb tercers d’almenys dos metres”.

Alhora, el BOE concreta que “es podrà circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d’un quilòmetre respecte al domicili del menor”, i que “no estarà permès l’accés a espais recreatius infantils a l’aire lliure, així com a instal·lacions esportives”. El text també especifica que s’entén per per adult responsable: “Aquella persona major d’edat que convisqui en el mateix domicili amb el nen o nena actualment, o es tracti d’un treballador de llar a càrrec del menor”.

Nou comentari

Comparteix