MónTerrassa
El Ministeri concreta com han de ser les sortides dels nens
  • CA
Un nen amb mascareta treu el cap per la finestra del seu domicili
Un nen amb mascareta treu el cap per la finestra del seu domicili | Europa Press

!--akiadsense-->

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dissabte al matí una ordre ministerial al BOE on dona tots els detalls de com hauran de ser les sortides dels nens a partir d’aquest diumenge. Tal i com ja havia avançat el govern espanyol, podran sortir els nens de fins a 14 anys acompanyats d’un adult, i especifica que “aquesta circulació queda limitada a la realització d’un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili del menor, entre les 9.00 hores i les 21.00 hores”.

El text també avisa que no podran sortir els nens “que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d’un diagnòstic per COVID-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat de COVID-19”. A més, concreta que el passeig diari “haurà de realitzar-se com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres menors”, i que “haurà de mantenir-se una distància interpersonal amb tercers d’almenys dos metres”.

Alhora, el BOE concreta que “es podrà circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d’un quilòmetre respecte al domicili del menor”, i que “no estarà permès l’accés a espais recreatius infantils a l’aire lliure, així com a instal·lacions esportives”. El text també especifica que s’entén per per adult responsable: “Aquella persona major d’edat que convisqui en el mateix domicili amb el nen o nena actualment, o es tracti d’un treballador de llar a càrrec del menor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa