MónTerrassa
Millor senyalització horitzontal als polígons sud per afavorir la mobilitat a peu, en bici i VMP
  • CA
zz

!--akiadsense-->

El Consistori està realitzant aquest mes de desembre treballs de senyalització als polígons sud de la ciutat, com són el PI Can Parellada, el PI Colom II i el PI Santa Margarida, per augmentar la seguretat viària i facilitar els desplaçaments a peu, en bicicleta, patinet elèctric o d’altres VMP fins al lloc de treball. Millorar la mobilitat a la ciutat i fer-la més sostenible, és una de les principals prioritats que l’Ajuntament està implentant.

En aquest context, el projecte de millora i d’adequació d’aquesta zona a la nova Ordenança de Mobilitat, aprovada en el Ple de novembre, consisteix en fer treballs d’adequació de la senyalització horitzontal als polígons sud de la ciutat, introduint els pictogrames de la bicicleta i el patinet elèctric. A més, també es pintarà a la calçada el límit de velocitat actual, que ha passat de ser de 50 km/h a 30 km/h a la majoria de les vies de la ciutat.

Està previst que els treballs s’acabin abans d’acabar el mes. Això permet que bicicletes i VMPs puguin circular pel mig de la calçada, ja que les persones conductores de vehicles a motor han de mantenir una distància de seguretat prudencial i proporcional a la velocitat, que no podrà ser inferior a cinc metres. Així ho estableix la nova Ordenança, que també recull que els vehicles a motor no podran realitzar maniobres d’assetjament a bicis i VMP com no respectar les distàncies de seguretat, fer llums o ús del clàxon o altres, que constitueixin un intent de modificar la trajectòria o marxa dins del carril de circulació, o impliquin un risc per a la seguretat. D’altra banda, l’Ajuntament durà a terme una ampliació de l’espai destinat als i les vianants al carrer d’Esla ,amb una ampliació tàctica de la vorera. I també implantarà un nou carril bici al llarg del carrer de Miño, que millorarà la connexió de la mobilitat en bicicleta entre els polígons Industrials i xarxa urbana de carrils bici. Per últim, el servei de Mobilitat aplicarà un canvi al carrer de Neptú, que passarà a ser un vial de sentit únic, millorant les condicions de seguretat viària i reduint el risc d’accidents.

Per una mobilitat més sostenible

Amb aquesta actuació als polígons sud, l’Ajuntament fa un pas més en el seu objectiu de modificar la forma en que la ciutadania es desplaça internament per Terrassa. Les actuacions realitzades volen crear un marc propici per al foment de la mobilitat sostenible i també per la combinació de diversos vehicles. Les actuacions ja s’han iniciat, són compatibles amb la circulació i es finalitzaran abans del 31 de desembre de 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa