MónTerrassa
Mesures de seguretat a les escoles i instituts de Terrassa per al nou curs
  • CA

Les escoles i instituts de la ciutat de Terrassa seguiran les mesures de seguretat que s’han establert per a fer dels centres educatius un entorn segur. Prop de quaranta mil infants i joves de la ciutat inicien el curs escolar a Terrassa el proper dilluns 13 de setembre. L’Ajuntament de Terrassa ha preparat, com cada any, un dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat de l’alumnat en els seus desplaçaments, enguany, de nou, condicionat per les mesures de seguretat, prevenció i higiene provocades per la situació d’emergència sanitària del coronavirus. Aquest any, però l’evolució de la situació sanitària ha permet una certa flexibilització d’algunes de les mesures que es van prendre al curs passat.

Així doncs, els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin, i per tant, permet una gestió precoç dels casos i dels seus contactes. Enguany, però, la ràtio d’alumnes per aula s’ha fixat en 23 alumnes a les escoles de primària i de 22 als Centres de Màxima Complexitat. A més, la millora de la situació sanitària ha permès eliminar la presa de temperatura que es feia cada dia per accedir als centres. Tot i així, el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha establert en el seu protocol algunes mesures més que s’hauran de seguir al llarg del curs:

– Els alumnes aniran amb mascareta

– No s’hauran de confinar aquells grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa encara que hagin sigut contacte estret d’un positiu

– A les zones comunes, com els patis, ja es podran compartir entre diferents grups.

– Si a l’espai exterior hi ha un únic grup de convivència podran anar sense mascareta.

– Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l’entrada al centre es fa pel pati l’alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.

– Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

– Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa