MónTerrassa
Un mestre de Terrassa abandona un màster perquè obligaven a fer-lo només en castellà
  • CA

El pedagog, educador social i mestre Jordi Juanico i Sabaté, un dels membres històrics de la colla castellera Minyons de Terrassa, ha decidit abandonar un màster perquè l’obligaven a fer-lo només en castellà i posaven tot tipus de pegues a utilitzar el català. El que va ser president de l’entitat malva ha obert un fil a Twitter on explica quina és la situació amb la qual s’ha trobat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La denúncia d’una de les persones més conegudes de la colla egarenca, i tot un referent en el món casteller, es produeix en un moment on el català es troba en retrocés i en clar perill. Un exemple: menys de la meitat de les converses o interactuacions entre professors i alumnes a quart d’ESO són en català, segons els Departament d’Educació i el de Cultura de la Generalitat. Jordi Juanico fa palès que el problema es repeteix a la universitat.

Juanico, després de ser escollit nou president

Les raons del minyó

“Acabo d’abandonar la docència d’un màster de la UAB perquè obligaven a fer-la en castellà i prohibien el material en català.Malauradament, cada vegada s’està menystenint més la nostra llengua amb les excuses de la internacionalitat, etc. Malauradament no crec que aquestes accions individuals i de militància serveixin de res, només per la meva pau i dignitat personal. Però si més no, fer-ho públic per aquí potser ajuda a pensar que tenim un problema gros com a cultura i com a nació, si continuem per aquest camí. Jo sé que hi perdré diners i potser prestigi acadèmic. Però la meva consciència i la meva dignitat, i la de la meva cultura, estan per damunt d’això.”

Jordi Juanico és membre dels Minyons de Terrassa des de 1979 i ha estat diversos anys responsable de premsa i comunicació de la colla, i també president. Ha format part de diverses juntes directives i a més a més ha col·laborat amb l’ANC de Terrassa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat. a novembre 05, 2021 | 08:10
    Jubilat. novembre 05, 2021 | 08:10
    Benvolgut: aixó ho vaig fer jo ja fa més de trenta anys. Vaig abandonar un curs de perfeccionament professional- després d'haver-lo pagat- per aquest mateix motiu. La cosa no ve pas d'ara.
  2. Icona del comentari de: Xavi a novembre 05, 2021 | 09:08
    Xavi novembre 05, 2021 | 09:08
    Crec que de tot plegat es fa un grà massa.
  3. Icona del comentari de: Josep Ollé a novembre 05, 2021 | 13:04
    Josep Ollé novembre 05, 2021 | 13:04
    Em pensava que això només passava a les Illes i València, tornem als anys quaranta quan jo era petit.
  4. Icona del comentari de: Una persona normal a novembre 05, 2021 | 16:11
    Una persona normal novembre 05, 2021 | 16:11
    Bueno pues que lo hubiese hecho en castellano k es el idioma de aqui
  5. Icona del comentari de: Vitito a novembre 05, 2021 | 17:39
    Vitito novembre 05, 2021 | 17:39
    La cosa es llorar en twitter.
  6. Icona del comentari de: Craso error a novembre 07, 2021 | 13:28
    Craso error novembre 07, 2021 | 13:28
    No entiendo como Cataluña no hace como Irlanda. Este pais es angloparlante aunque se fomenta y protege el la lengua celta, es destino de los que quieren aprender ingles y es un pais INDEPENDIENTE. Mientras en Cataluña el gran problema nacional sea el uso único de la lengua catalana y se rechace el castellano como foráneo e imperialista..... Cataluña será DEPENDINTE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa