MónTerrassa
Tot i més a Terrassa per a que la restauració no abaixi la guàrdia davant la Covid
  • CA
Participants de la nova campanya Covid a la restauració
Participants de la nova campanya Covid a la restauració | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Tot just iniciar-se el mes de desembre, i després del relaxament d’algunes de les mesures acordades pel Govern de la Generalitat, les dades epidemiològiques apunten a un repunt de contagis i la pressió de les UCI hospitalàries per malalts de Covid-19 segueix amb alta ocupació. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya amb Creu Roja per divulgar la necessitat de respectar les normes de prevenció de la Covid-19 en l’àmbit del sector de la restauració (terrasses, bars, restaurants i cafeteries).

Es tracta d’una actuació de caràcter pedagògic i de conscienciació adreçada a les persones titulars d’aquestes activitats i específica en aquest àmbit que té com a objectiu recordar totes les mesures de seguretat i prevenció que cal adoptar tant a l’interior com a l’exterior dels locals d’hostaleria i restauració.

L’Ajuntament de Terrassa destina a aquesta actuació específica 7 equips, formats per un total de 8 inspectors/es dels serveis municipals d’Inspecció i Via Pública, amb la col·laboració de 4 voluntaris/es de la Creu Roja. La campanya, que tindrà lloc als locals d’hostaleria i restauració de la ciutat, es farà els dies 10, 11, 14 i 15 de desembre, de 9 a 13 h. Avui s’ha iniciat al Districte 1 i demà continuarà als districtes 2 i 3. La campanya també es reforçarà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Terrassa. Els equips, als quals se’ls ha lliurat un protocol d’actuació amb tota la informació necessària per portar a terme la campanya, han estat dotats dels equips de protecció individual necessaris per poder fer la seva tasca amb total seguretat.

Acció comunitària de conscienciació ciutadana

Paral·lelament a l’acció de conscienciació i prevenció que es farà al sector de l’hostaleria i restauració de la ciutat, l’Ajuntament, amb la col·laboració de Creu Roja, també ha engegat una campanya a diferents barris de la ciutat per tal de conscienciar la ciutadania sobre la importància de les mesures de seguretat per evitar contagis per coronavirus. S’ha començat per la instal·lació de dos punts d’informació als barris de Vilardell i Torre-sana i l’objectiu és fer la campanya extensible a altres zones de la ciutat. Així, les properes accions que es duran a terme seran el dia 15 de desembre al parc de Gernika i el 17 de desembre al barri de Montserrat, en horari de 15.30 a 18 hores. D’altra banda, en el marc d’aquesta campanya de conscienciació a la població, des de l’Ajuntament també s’ha impulsat la creació de diferents vídeos explicatius de les mesures a seguir per evitar contagis per Covid-19 en què participen veïns i veïnes de la Maurina, Vilardell i Torre-sana. El projecte va dirigit a joves, adults, famílies, escoles i gent gran i s’ha fet amb la col·laboració dels CAPs Est i Oest. Se’n farà difusió a través de les xarxes socials, amb la implicació de les entitats dels barris i dels centres sanitaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa