MónTerrassa
Un pas més a prop d’ampliar l’inventari del Patrimoni Cultural a Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha fet un pas endavant per ampliar l’inventari del Patrimoni Cultural a la ciutat. El Ple de gener, celebrat avui divendres al matí, ha aprovat provisionalment per unanimitat la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que incorpora 312 elements a protegir en sòl urbà, a diferència dels 317 que figuraven en el document que es va aprovar en el Ple de juny de 2022.

L’objectiu d’aquesta modificació és “regular les actuacions que es podran autoritzar en aquells elements amb valors patrimonials que, a hores d’ara, no estan protegits, per evitar que desapareguin”, exposa l’Ajuntament.

Un total de 312 elements a incorporar al Patrimoni Cultural

Segons apunta el Consistori, la nova distribució i classificació d’aquests 312 elements queda de la següent manera: conjunts edificats d’interès (28); edificis d’interès (225); elements arquitectònics singulars d’un edifici (17); elements artístics complementaris d’un edifici (30); elements del patrimoni natural (5) i jaciments arqueològics i/o paleontològics (7).

En aquesta relació s’inclouen, per exemple, conjunts i edificis fabrils, nombroses cases de rengle o d’estiueig, mostres d’arquitectura contemporània, així com elements i monuments artístics de l’espai urbà, com són les torres de la mina pública d’aigua o els dissenys murals als laterals d’edificis. No recull els elements situats en sòl no urbanitzable, ja que estan preservats per la recent modificació puntual del POUM de l’Anella Verda i pel Pla especial i catàleg de masies de l’Anella Verda.

Es redueixen els elements en estudiar les 31 al·legacions

La reducció d’elements (de 317 a 312) s’ha fet un cop estudiades les 31 al·legacions presentades durant el període d’exposició pública. D’aquestes, 13 al·legacions s’han estimat de manera parcial; 2 de manera total i 16 s’han desestimat, ja que “la majoria no acreditava la informació necessària perquè no fos inclòs com a element inventariat”, informen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa