MónTerrassa
Viladecavalls sol·licita 1,5 milions per a projectes d’energies renovables
  • CA

Viladecavalls vol fer una aposta clara per a les energies renovables i per això ha sol·licitat 1,5 milions per a projectes relacionats en un nou model energètic. L’Ajuntament de Viladecavalls ha treballat en les darreres setmanes en la redacció de diversos projectes que permetin continuar amb la implantació d’energies renovables en equipaments municipals aprofitant el programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Les sol·licituds s’han presentat dins el termini del programa, que ofereix la subvenció d’entre el 90 i el 100% dels costos econòmics dels projectes, per executar-te a curt i mig termini, per un valor total d’1,5 milions euros. En aquest sentit, durant el 2023 es preveu millorar la sostenibilitat i l’eficiència energètica del Centre Cívic Paco Cano amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i d’una caldera de biomassa que també abastirà l’escola Roc Blanc.

Així com la instal·lació d’una altra caldera de biomassa a la Zona Esportiva Municipal del Nucli Urbà i plaques fotovoltaiques a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, i la realització de la Fase III del projecte de renovació de l’enllumenat públic per tecnologia LED. Tots aquests projectes en consonància amb amb els objectius del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) i la Declaració d’Emergència Climàtica.

Altres projectes de futur

Per altra banda, dins d’aquesta estratègia de disposar d’estudis i projectes que permetin actuacions planificades a curt i mig termini i permetre aplicar a subvencions existents o que vagin sortin, es treballa, de forma transversal en la corporació, en altres actuacions com són la Comunitat Energètica en Polígons Industrials, un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics, nova caldera de biomassa per la Zona Esportiva Municipal de Can Trias, la monitorització i telegestió d’equipaments municipals, energia fotovoltaica a l’escola Rosella i el Pla de comunicació del PAESC. 

Cal destacar que l’Ajuntament de Viladecavalls ha executat diverses actuacions per la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la sostenibilitat del municipi en els darrers temps com ara amb la realització de les fases I i II de la renovació de l’enllumenat públic per LED, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la biblioteca Pere Calders, a l’edifici de l’Ajuntament o al local social de Can Corbera, o la caldera de biomassa que abasteix l’escola Rosella i l’EMM Pau Casals. 

Així mateix, l’Ajuntament disposa a l’actualitat de 25.000€ per any 2022 i 25.000€ per al 2023 del Programa sectorial d’actuacions per a fer front a l’emergència climàtica (Pla XGL) de la Diputació de Barcelona, que es destinaran a noves actuacions, com ara més plaques fotovoltaiques, canvis de llumeneres per LED o el tancament de contenidors de residus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa