MónTerrassa
VÍDEO | La proliferació de rates a Can Roca s’agreuja
  • CA

La proliferació de rates al barri de Can Roca de Terrassa ja és “insostenible“. Així ho ha afirmat l’Associació Veïnal Can Roca, qui fa setmanes que expressa una greu preocupació per la situació i demana un control de la plaga de rates. Exposen que la situació s’ha agreujat i que els animals ja es poden veure jugant als parcs, introduint-se pels comerços i pujant per les escales de diferents edificis de la zona. Davant d’aquesta situació, l’Associació diu prou i exigeix una reunió amb l’Ajuntament oberta al veïnat per trobar una solució.

Fa setmanes que les rates volten prop dels pisos de Sant Eloi i del Parc de les Nacions Unides, però denuncien que la situació ha anat cap a pitjor i ja és intolerable. Els rosegadors es poden veure als parcs on juguen els infants, botigues, i fins i tot a escales de blocs de pisos, però sobretot als murs de pedra del Parc de les Nacions Unides, que semblen llocs de cria.

Els murs de pedra fomenten la cria massiva de rates

“Les formacions rectangulars amb l’agrupació de pedres i lligades amb filferro d’acer com a figures arquitectòniques, podem dir a dia d’avui que ha estat un disseny poc afortunat. En l’interior de les diverses cavernes que s’originen, degut a la irregularitat de les pedres, donen com a resultat la cria massiva de les rates i en conseqüència s’escampen a un radi major d’ocupació“, exposen.

El que demana l’Associació és un control de la plaga i “gaudir d’uns barris controlats d’aquestes plagues de rates intensificant el seu control així com mètodes més efectius que els utilitzats fins ara”.

Exigeixen una reunió oberta al veïnat

L’Associació Veïnal Can Roca informa que es reuniran amb l’Ajuntament de Terrassa aquesta setmana, però exigeixen que aquesta reunió sigui oberta a veïns i veïnes, no només a la junta: “Si no es oberta amb veïns i veïnes no ens presentarem”, conclouen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El de Cuenca a juny 20, 2022 | 20:11
    El de Cuenca juny 20, 2022 | 20:11
    Ah, així que proliferen les rates a Can Roca. Pos fale. I les "Autoritats Competents" pensen fer alguna cosa o simplement llegir la noticia??? Ah clar, s'ha de seguir el protocol: reunions veïnals, votacions, obrir un expedient, o dos o tres...després demanaran colaboració ciutadana... hahaha. Sobre tot, aneu tots a votar les municipals quan sigui el moment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa