MónTerrassa
Vacarisses torna a tenir aigua 24 hores al dia
  • CA

Vacarisses torna a tenir aigua 24 hores al dia. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Vacarisses a través de les xarxes socials, on informa que després de les proves realitzades en els darrers dies s’ha pogut suspendre, de manera temporal, les restriccions en el subministrament d’aigua. Unes restriccions que han ocasionat que la població del municipi només tingués aigua potable durant 8 hores al dia. Des de l’executiu alerten però que aquesta situació de normalitat “es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, així com un consum moderat d’aigua”.

La situació d’emergència ha activat totes les alarmes. Davant d’uns pous que amb prou feines tenien aigua, el govern es va veure forçat a limitar-ne l’accés. Veient que no la situació no millorava, es va decidir fer un pas més i posar en marxa diverses mesures. Una d’aquestes va ser aprovada en el passat ple ordinari del mes de maig.

De manera urgent, es va aprovar la instal·lació d’una estació de bombeig a Els Caus perquè, especialment la part alta de la urbanització i el carrer de la Corba, no es quedin sense aigua. Amb una vigència de 25 anys, aquesta estació també ha d’ajudar en la situació actual d’emergència, evitant problemes en el subministrament si l’empresa Mina, Aigües de Terrassa, aporta més volum d’aigua a altres zones de Vacarisses.

Reunió amb Terrassa i Viladecavalls

A més, aquest dilluns, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, i el regidor d’Obres i Serveis, Pere Casas, es van reunir amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes; la regidora d’Aigua de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, i representants de Taigua, Aigua Municipal de Terrassa. Durant la trobada, es va estudiar la manera més àgil de realitzar la connexió en alta per portar aigua des de Viladecavalls fins a Vacarisses.

Des de l’Ajuntament de Vacarisses afirmen que “la sintonia amb totes les administracions implicades és absoluta i es coincideix en la necessitat i la urgència de sumar esforços per tirar endavant el projecte el més aviat possible”. I avancen que en el termini d’unes setmanes, “es convocarà una nova reunió per continuar avançant en aquesta fita, conscients de la seva importància, però també de la complexitat del procés”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa