MónTerrassa
Trobada d’estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac
  • CA

Els pròxims 22 i 23 de novembre tindrà lloc una nova trobada d’estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Les dues jornades, que es realitzaran a Sant Vicenç de Castellet, serviran per compartir informació sobre estudis, actuacions i recerques relacionades amb l’entorn del parc en els darrers cinc anys. A més, s’inclourà una sessió commemorativa amb motiu del 50è aniversari de la creació del parc natural.

Les trobades d’estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac se celebren cada cinc anys i s’hi poden presentar tots aquells treballs que, provenint d’institucions acadèmiques o de recerca, d’entitats diverses o bé realitzats a títol particular, centrats en el patrimoni natural i cultural i en la gestió del parc natural i el seu entorn immediat.

Exposició de treballs i recerques

La primera trobada va tenir lloc l’any 1987 a Matadepera i va servir de mostra de la vitalitat del Parc i l’interès que aquest desperta entre la societat pel gran nombre de treballs de recerca i estudi que al llarg de tot aquest temps s’han centrat en el massís de Sant Llorenç i en la serra de l’Obac.

Bona part de l’èxit d’aquestes trobades d’estudiosos és possible gràcies a la suma d’estudis i recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de la ciència i la cultura ja que, si bé el seguiment del patrimoni natural és bàsic en un espai natural protegit i el seu entorn geogràfic, el patrimoni cultural també ha ocupat bona part dels esforços en la gestió d’aquest espai.

Les persones o entitats que vulguin presentar una comunicació amb els resultats dels seus treballs disposaran d’un màxim de deu minuts per fer-ho. També es podran presentar pòsters il·lustratius, presentin comunicació o no, i es comptarà amb un espai per exposar-los durant la X Trobada.

Inscripcions i seguiment online

Les sessions a la Trobada son gratuïtes per al públic en general, però per raons organitzatives, les persones interessades a assistir-hi, ja sigui com a oients o com a ponents, hauran de formalitzar la inscripció corresponent Formulari d’inscripció per a oients i Formulari d’inscripció per a ponents. Les inscripcions estan obertes fins al 21 d’octubre.

Com a novetat, les sessions es podran seguir tant presencialment com també virtualment pel canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals. Posteriorment, la Diputació de Barcelona publicarà en un volum en format digital els treballs presentats, que juntament amb les publicacions de les edicions anteriors, estarà disponible a la Llibreria de la Diputació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa