MónTerrassa
Terrassa, en alerta de nou per risc alt d’incendi forestal

Terrassa ha activat l’alerta davant de l’alt risc d’incendi forestal en els pròxims dies. L’alcalde Jordi Ballart ha anunciat que davant les condicions meteorològiques, am temperatures elevades i un ambient molt sec, els Agents Rurals han inclòs Terrassa i la comarca del Vallès Occidental en el nivell 2 del Pla Alfa.

El col·laborador de Món Terrassa i membre de Meteoclimatic, amb estació pròpia a la plaça de l’Aigua, indica que en els pròxims 10 dies, com a mínim, s’esperen temperatures molt molt altes a Terrassa. El termòmetre pot enfilar-se fins als 32-34 graus de mitjana, amb un pic màxim que pot batre rècord, amb 36 graus. Davant d’aquest fet, es demana extremar les precaucions especialment a les zones naturals i, davant d’un foc o un indici, es truqui al telèfon d’emergències 112.

Limitacions d’accés a alguns massissos

I és que el cap de setmana serà plenament estiuenc, sense impediments meteorològics per fer muntanya. El Servei de Meteorologia de Catalunya informa que ha quedat enrere l’episodi de precipitació de dimarts i dimecres que va regar força sectors i que, localment va implicar xàfecs intensos, amb llamps i trons, calamarsa o pedra i ratxes puntuals de vent molt fort.

Però des d’ahir s’ha entrat en un període de més estabilitat atmosfèrica que s’allargarà tot el cap de setmana i més enllà, implicant, a més, un nou repunt a la temperatura que caldrà tenir ben en compte la setmana vinent. Venen dies, doncs, amb molt sol, sobretot als matins, que a més anirà acompanyat de condicions de temperatura força normals per a aquestes dates, o fins i tot una mica per sobre del que tocaria.

Agents Rurals recorden que davant s’han activat limitacions d’accés en alguns massissos a causa del perill d’incendi forestal. Estem parlant especialment del Parc Natural Montgrí, Cap de Creus i Massís de l’Albera, ja que el nivell del Pla Alfa als municipis de l’Alt i Baix Empordà és de 3 (risc extrem).

Nou comentari

Comparteix