MónTerrassa
Terrassa, en alerta de nou per risc alt d’incendi forestal
  • CA

Terrassa ha activat l’alerta davant de l’alt risc d’incendi forestal en els pròxims dies. L’alcalde Jordi Ballart ha anunciat que davant les condicions meteorològiques, am temperatures elevades i un ambient molt sec, els Agents Rurals han inclòs Terrassa i la comarca del Vallès Occidental en el nivell 2 del Pla Alfa.

El col·laborador de Món Terrassa i membre de Meteoclimatic, amb estació pròpia a la plaça de l’Aigua, indica que en els pròxims 10 dies, com a mínim, s’esperen temperatures molt molt altes a Terrassa. El termòmetre pot enfilar-se fins als 32-34 graus de mitjana, amb un pic màxim que pot batre rècord, amb 36 graus. Davant d’aquest fet, es demana extremar les precaucions especialment a les zones naturals i, davant d’un foc o un indici, es truqui al telèfon d’emergències 112.

Limitacions d’accés a alguns massissos

I és que el cap de setmana serà plenament estiuenc, sense impediments meteorològics per fer muntanya. El Servei de Meteorologia de Catalunya informa que ha quedat enrere l’episodi de precipitació de dimarts i dimecres que va regar força sectors i que, localment va implicar xàfecs intensos, amb llamps i trons, calamarsa o pedra i ratxes puntuals de vent molt fort.

Però des d’ahir s’ha entrat en un període de més estabilitat atmosfèrica que s’allargarà tot el cap de setmana i més enllà, implicant, a més, un nou repunt a la temperatura que caldrà tenir ben en compte la setmana vinent. Venen dies, doncs, amb molt sol, sobretot als matins, que a més anirà acompanyat de condicions de temperatura força normals per a aquestes dates, o fins i tot una mica per sobre del que tocaria.

Agents Rurals recorden que davant s’han activat limitacions d’accés en alguns massissos a causa del perill d’incendi forestal. Estem parlant especialment del Parc Natural Montgrí, Cap de Creus i Massís de l’Albera, ja que el nivell del Pla Alfa als municipis de l’Alt i Baix Empordà és de 3 (risc extrem).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa