MónTerrassa
La Paparola titlla Ballart i el PSC de “negacionistes climàtics”
  • CA

L’Assemblea Ecologista de Terrassa – La Paparola ha titllat l’alcalde Jordi Ballart i el PSC de “negacionistes climàtics”. Ho ha fet en una acció realitzada aquest dimecres, 25 de gener, amb la penjada de pancartes en diferents ponts distribuïts per a la B-40. L’objectiu ha estat “per exigir que una aliança suposadament d’esquerres no pot ser que es signi en asfalt”, i ve motivada després que el Govern català, liderat per ERC, hagi manifestat la voluntat d’obrir la mirada i buscar punts en comú a la proposta presentada pels socialistes de perllongament de la Ronda Nord fins a Sabadell, si volen l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023.

És doncs un posicionament clar que se suma als manifestats en els darrers dies per part de múltiples agents polítics, socials i econòmics. En aquest cas, s’alinea amb la CUP i amb els Comuns, que també defensen que aquesta infraestructura és innecessària i que cal apostar per una “mobilitat sostenible”. Des de La Paparola denuncien que “el territori no pot ser una moneda de canvi” i que els pressupostos no poden implicar infraestructures i models “basats en una mobilitat dels anys 80, el foment de la ludopatia -en relació al projecte del Hard Rock Cafè- i més avions cremant querosè subvencionat -pel projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat-“.

“La boca petita però la mà molt llarga”

I és en aquí on utilitzen el qualificatiu de “negacionistes climàtics” per referir-se als socialistes, però també a Tot per Terrassa i a l’alcalde Jordi Ballart, el qual ha defensat públicament i retiradament la voluntat que “la B-40 no acabi en una rotonda al barri de Can Roca, i s’allargui fins a connectar amb la Ronda Oest de Sabadell”. L’alcalde creu que aquesta obra permetria descongestionar els accessos a la ciutat i és bàsica si es vol tenir “una xarxa viària potent, ben organitzada i connectada a nivell territorial”.

“El negacionisme climàtic potser té la boca petita però té la mà molt llarga i continua ben instal·lat a les institucions. Perquè no és possible concebre una lluita contra el canvi climàtic o aturar la davallada de biodiversitat a Catalunya i el desenvolupament d’aquestes infraestructures”, recriminen amb duresa. I recorden a Ballart que “no hi ha cap necessitat real de mobilitat de connectar Sabadell amb una “Ronda Nord”, si no és que realment el que es vol és construir tot el cinturó projectat. Una nova gran infraestructura a una plana maltractada i trinxada del Vallès, per un benefici aliè totalment al territori i que serà una ferida de la vergonya que enfonsarà sota l’asfalt un corredor estratègic per a la biodiversitat i una de les poques àrees que encara tenen certa entitat ecològica a la ciutat, a la part nord del terme municipal”, apunten.

Acció contra el perllongament de la B-40 fins a Sabadell | La Paparola

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa