La pluja de diumenge provoca diversos danys a Terrassa
La pluja de diumenge provoca diversos danys a Terrassa
3′

Medi Ambient

De l’onada de calor a Terrassa passarem a la pluja intensa

Si més no, això diuen els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)

De l’onada de calor a Terrassa de les últimes setmanes passarem a la pluja intensa. Si més no, això diuen els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Els termòmetres romandran alts. Tanmateix, amb temperatures més habituals per l’època.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès aquest dilluns uns avisos de situació de risc per intensitat de pluja. Un és per avui mateix, a les comarques de Ponent i centre del país i, llevat de sorpreses, ens en salvarem. Tot i que no és totalment descartable que ens afectin els ruixats.

Intensitat de pluja al Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat

Demà, dimarts, un parèntesi. I dimecres, una situació d’avís de perill meteorològic per intensitat de pluja al Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat, al matí. I a la tarda les precipitacions anirien cap al nord, Ripollès, Garrotxa i Osona. Caldrà esperar esdeveniments. A Terrassa es contempla recollir fins a 13 litres d’aigua per metre quadrat, entre les dues de la matinada i les quatre de la tarda, amb una quantitat més alta cap a les 10.

Davant de la manca de pluges de les últimes setmanes a Catalunya, molts pobles i ciutats s’han vist obligats a posar restriccions al consum. Ara, les precipitacions que s’esperen poden reomplir mínimament els embassaments del país, molt més baixos del que pertocaria, el que ha obligat a fer treballar a un ritme alt les dessalinadores per abastir els municipis.

Aturar el incendis forestals

Les pluges també han de ser les grans aliades per aturar l’epidèmia d’incendis, que ha fer que a Catalunya ja s’hagin cremat aquest 2022 més de 7.000 hectàrees, de les que unes 400 corresponen a espai del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La gestió forestal desenvolupada sembla que ha evitat que el foc del Bages afectés més l’espai protegit.

Comentaris

 1. José vargas imbarato juliol 26, 2022 | 07:44
  Que llueva qué llueva, la virgen de la cueva, los pajarillos cantan, que si, que no, que caiga un chaparrón, que mojen los cristales de la estación.
 2. Maria juliol 26, 2022 | 08:07
  Si es fessin cremades selectivas a prop del boscos i marges i es netegessin els boscos a l'hivern i deixant a animals sense perill per el l'ós poder pastorar bé, el foc duraria molt poc i per el canvi climàtic seria essencial???
  • Dolors juliol 26, 2022 | 11:05
   Totalment d'acord
   • Roser juliol 26, 2022 | 22:50
    D'acord amb tu
  • YOLANDA juliol 26, 2022 | 11:35
   Totalment d' acord. Si durant la tardor i l' hivern es fácil les neteges oportunes no hi hauría tant d' incendis
  • Ely juliol 26, 2022 | 17:52
   Genial
 3. Pere Cruells juliol 26, 2022 | 13:02
  Ens de enrecordar de les riarades del 62 van devastar mol i ara pagarem par de les consequencies al 2022
 4. José juliol 26, 2022 | 18:40
  Los ecologistas se manifiestan para que no se actue ni se toquen los bosques y ríos Porqué no salen ahora a apagar los fuegos ? Creo que como lo que se quema no es de ellos, les importa una m.

Nou comentari