MónTerrassa
Obres de millora en un camí connector de l’Anella Verda de Terrassa
  • CA

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de millora d’un camí que fa de connector entre dos itineraris de l’Anella Verda de Terrassa. Es tracta d’un vial de 154 metres de llargada que discorre de manera paral·lela a la carretera de Rellinars. Aquest tros és l’encarregat de connectar el final del tram 2, a Ca n’Amat de la Muntanya, amb l’inici del tram 3, en el camí a Can Font de Gaià. Els treballs van a càrrec de l’empresa Extrayse SL i tenen un pressupost d’adjudicació de 44.182,64 euros.

Recordem que el camí circular de l’Anella Verda té 35 km i dona la volta sencera al terme municipal, actualment té fets només dos trams (1 i 2) dels 5 totals. El juny de l’any passat, l’Ajuntament de Terrassa va realitzar els treballs de millor en el segon tram, de cinc quilòmetres i que uneix les carreteres de Rellinars i Matadepera. Es van obrir accessos per Can Roca i Can Colomer, condicionat tres àrees d’estada, senyalitzat la zona i millorat diversos camins. I ara es fa una passa més amb els treballs en aquest camí de connexió cap al tram 3.

Aquest camí, que se situa en una cota lleugerament inferior a la carretera B-122, al marge del camp agrícola, tindrà un màxim de 2,5 metres d’amplada i un ferm a base de tot-ú. El projecte també contempla la plantació de 25 ametllers a la zona del camí, la millora de la senyalització en el punt on les persones i els ciclistes podran travessar d’una banda a l’altra, el canvi de la barrera de seguretat que hi ha al costat d’aquest sender per una que combini fusta i acer i, també, la col·locació dels senyals indicatius de l’Anella Verda.

L’arranjament del tram 3, en marxa aquest any

Amb aquests treballs, es completen les obres d’adequació del tram 2 de l’Anella Verda. Pel que fa al tercer tram, la previsió és que el projecte s’aprovi aquest any. En aquest cas, serà un itinerari d’uns 5 km de longitud que enllaçarà la part sud de la carretera de Rellinars, en direcció a Can Gonteres, amb el barri del Roc Blanc.

El tram 1 té 7,5 km i està comprès entre la finca de Can Viver de Torrebonica i Can Carbonell, mentre que el tram 2 té 4,5 km i va de la carretera de Matadepera a la de Rellinars. Queden pendents el tram 3 (de 5 km i que anirà de la ctra. de Rellinars a la ctra. d’Olesa) i els trams 4 i 5, que estaran inclosos dins el mateix projecte. El tram 4 tindrà uns 10,2 km i està situat entre la carretera d’Olesa (Roc Blanc) i el carrer de Baix Riera (les Fonts), i el tram 5 serà d’uns 7 km de longitud i està delimitat pel carrer de Baix Riera (les Fonts) i Can Figueres del Mas (Torrebonica).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa