MónTerrassa
Acaben les millores del segon tram del camí circular de l’Anella Verda

L’Ajuntament de Terrassa ha finalitzat els treballs de millora del segon tram del camí circular de l’Anella Verda, de cinc quilòmetres i que uneix les carreteres de Rellinars i de Matadepera. La ruta total en té 35 i dona la volta sencera al terme municipal, ja té fets dos dels seus cinc trams. Les obres es van iniciar el febrer, amb un pressupost de 144.349,31 euros. El primer tram, del Pla del Bonaire (carretera de Matadepera) fins a la Masia de Can Figueres del Mas, prop de l’Hospital està fet des de fa sis anys.

Ara s’han obert accessos per Can Roca i Can Colomer, condicionat tres àrees d’estada, senyalitzat la zona i millorat diversos camins. S’han adequat el dels plans de Can Bogunyà i l’enllaç des de l’escola Serra de l’Obac, al barri de Can Roca, el camí vell de Can Carbonell, el camí de l’Escaiol i el de Ca n’Amat de la Muntanya. També s’ha millorat el ferm, s’han fet plantacions puntuals de vegetació, s’han clausurat camins no adequats i s’han identificat zones degradades per fer una restauració ambiental. En les setmanes vinents es licitaran les obres d’una petita part, que circularà paral·lela a la carretera de Rellinars, i que permetrà la connexió dels tram dos i tres.

Un camí circular format per cinc trams

Dels cinc trams, el primer (de 7,5 km i comprès entre la finca de Can Viver de Torrebonica i Can Carbonell) ja està fet, del tercer (de 5 km i que anirà de la ctra. de Rellinars a la ctra. D’Olesa) aquest any s’aprovarà el projecte i, del quart i cinquè,
s’espera que la redacció del projecte finalitzi aquesta tardor

L’Anella Verda comprèn el 65% del territori de Terrassa

L’Anella Verda comprèn el 65% del territori de Terrassa, que està situat entre l’entorn urbà i els límits municipals, i que conforma el patrimoni natural pel seu valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. És una combinació de boscos, camps i torrents, de 4.400 hectàrees, que vol garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat; recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l’activitat de les masies i del sector primari, en general, i fomentar un ús social i responsable de l’entorn.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peer a juny 27, 2022 | 19:07
    Peer juny 27, 2022 | 19:07
    Aver ese video gracias.2

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa