MónTerrassa
El futur edifici sostenible i tot de fusta d’Eco-equip, més a prop

Avancen les obres del futur edifici sostenible i tot de fusta de l’empresa municipal Eco-Equip. Aquest dijous, dia 16 de març, l’alcalde Jordi Ballart; la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; i el regidor d’Arquitectura i Obra Pública, Raúl Ibáñez, han estat al solar on s’està construint el futur equipament. El projecte ha estat adjudicat a l’empresa terrassenca RGA Arquitectes, i compta amb un pressupost total de 1.640.662,42 euros.

Les obres es van iniciar el mes de desembre del 2021 i les previsions apuntaven que estaria enllestit a inicis de l’any 2023. El govern municipal no ha posat encara data d’inauguració però per l’estat actual d’obres, aquest primer trimestre no es podrà pas inaugurar. Tot apunta però que sí que es podrà fer en els pròxims mesos. Un cop finalitzada, la nova edificació donaria cobertura als prop de 400 treballadors amb què compta Eco-Equip, millorant les necessitats de la plantilla i les condicions del servei.

Eficiència energètica i reaprofitament de materials

Una de les característiques principals que es va valorar del projecte presentat per a l’estudi d’arquitectura va ser la voluntat de ser “un referent com a model de la construcció industrial sostenible de la ciutat”. Per això destaca l’estructura 100% està feta de fusta -un material amb poc impacte ambiental i perdurable-, i s’aposta per “l’alta eficiència” amb la conseqüent “reducció de la demanda energètica i dels consums”. En aquest sentit, s’ha pensat un edifici que redueixin la generació de residus, derivat d’una construcció en sec, prefabricada i que permet el reaprofitament de materials, que tenen una gran durabilitat i que també es poden retornar al medi en el seu fi de cicle. Eco-Equip vol ser l’exemple a seguir de la Terrassa Verda.

Amb una superfície de 1000 m2 construïts, es dividrà en dues plantes diferents. La planta baixa es destinarà a oferir serveis de descans per als professionals de l’empresa, també s’hi construiran aules de formació i s’hi encabiran alguns espais de magatzems de material laboral. Mentre que en la primera planta hi haurà la zona de vestuaris per a uns 500 treballadors i treballadores, dividits en diferents àrees i grups.

Visita a les obres de construcció del nou edifici d’Eco-Equip a Terrassa | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa