MónTerrassa
Un edifici sostenible i tot de fusta per Eco-Equip Terrassa
  • CA

A finals de l’any passat van començar els treballs del projecte de construcció d’un nou edifici de serveis destinat als treballadors i treballadores de l’empresa municipal de neteja, Eco-Equip. Aquesta actuació vol donar resposta a les necessitats de la plantilla, formada actualment per 371 treballadors i, alhora, millorar les condicions del servei. El projecte, adjudicat a l’empresa terrassenca RGA Arquitectes, compta amb un pressupost total de 1.640.662,42 euros. Les obres es van iniciar el mes de desembre i, segons les previsions, el nou edifici estarà acabat a inicis de l’any 2023.

Obres a les noves instal·lacions de l’empresa municipal Eco-Equip/Cristóbal Castro

El projecte, que està en construcció, constitueix una proposta singular que pretén ser un referent com a model de la construcció industrial sostenible de la ciutat. Així, es contempla la construcció d’un edifici mediambientalment sostenible, amb una estructura que es serà 100% de fusta. D’aquesta manera, s’aposta per una edifici d’alta eficiència de les instal·lacions i del propi edifici, el qual suposa una reducció de la demanda energètica i dels consums.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha visitat aquest matí la construcció del nou edifici de serveis destinat als treballadors de Eco-Equip, que ha qualificat com «una decidida aposta per la millora de les condicions de treball de la plantilla, el gran actiu de l’empresa municipal, que revertirà en una millora del servei i, per tant, de la neteja de la nostra ciutat». Ballart ha destacat que «el nou edifici, amb una estructura 100% de fusta, vol ser un referent com a model de construcció industrial sostenible de la ciutat. És un projecte que aposta per l’alta eficiència
de les instal·lacions i del propi edifici, amb la conseqüent reducció de la demanda energètica i dels consums».

Obres a les noves instal·lacions de l’empresa municipal Eco-Equip/Cristóbal Castro


Les noves instal·lacions s’han dissenyat seguint criteris d’optimització de l’ús dels materials, en aquest la fusta, que per les seves característiques té poc impacte mediambiental. S’ha pensat un edifici que redueixin la generació de residus, derivat d’una construcció en sec, prefabricada i que permet el reaprofitament de material que tenen una gran durabilitat i que també es poden retornar al medi en el seu fi de cicle.

Un edifici funcional de dues plantes

L’edifici consta de 1000 m2 construïts dividits en dues plantes diferents. La planta baixa es destinarà a oferir serveis de descans per als professionals de l’empresa, també s’hi construiran aules de formació i s’hi encabiran alguns espais de magatzems de material laboral. Mentre que en la primera planta hi haurà la zona de vestuaris per a uns 500 treballadors i treballadores, dividits en diferents àrees i grups.

Ampliació de la flota

D’altra banda, des d’aquesta setmana Eco-Equip compta amb quatre nous camions bolquet, vehicles que poden carregar un total de 1.500 kg, pensats especialment per a voluminosos i mobles, amb un cost per unitat de 45.678 euros. Un dels camions bolquet dur una plataforma, el que permet recollir elements molt pesats. Són vehicles de tecnologia Dièsel, amb canvi automàtic, fet que suposa una millora, ja que evita les averies d’embragatge. Amb aquests noves incorporacions a la seva flota Eco-Equip compta amb dos camions bolquet més, passant d’11 a un total de 13, ja que es donen de baixa dos més antics, i sumen un total de 92 vehicles.

Obres a les noves instal·lacions de l’empresa municipal Eco-Equip/Cristóbal Castro


Les noves incorporacions donen continuïtat a les mesures urgents que es van implantar a finals del 2020, quan es van contractar un total de 100 persones i es van adquirir quatre vehicles nous de recollida de residus per incrementar i modernitzar la flota d’Eco-Equip. L’any passat, Eco-Equip va adquirir nou material: tres nous vehicles escombradores, un renta-contenidors de carrega lateral, un camió de cadenes, tres camions bolquet, dos de recollida posterior, un porta contenidors de carrega lateral i quatre furgonetes de transport. L’objectiu per aquest 2022 és consolidar el reforç dels serveis de neteja i recollida de residus amb un increment considerable de recursos humans, així com també de maquinària i camions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa