MónTerrassa
Un diumenge de rebeca i paraigües a la bossa

Un diumenge de rebequeta i paraigües a la bossa. Això és el que ens espera, segons apunten els models meteorològics que ara mateix estan disponibles.

Loren Ramírez explica a Món Terrassa que aquest mes de març podria acabar essent un mes molt sec a l’espera de les estacionals. “Per ara, no es veu llum al final del túnel. L’arribada d’una petita depressió de l’Atlàntic portarà algunes precipitacions sobre Terrassa aquest diumenge a la tarda. Serà una pluja feble a la nostra zona, amb prou feines uns 5 litres. Molt poc tenint en compte el que necessitem. I el més preocupant és que no es veu cap indici de canvi fins a finals de mes, quan podria formar-se una DANA”, indica.

Del mateix parer és el membre de l’associació Meteoclimàtic Ramon Navarro que subratlla que “pel Pícnic Jazz d’aquest diumenge, es preveu un dia bastant núvol, amb risc que puguin caure quatre gotes per emprenyar. També la temperatura no serà tant elevada com la dels darrers dies, pot rondar els 16 graus al migdia”. Així que el consell és agafar una jaqueta i també el paraigua si es vol gaudir sense molèsties i incomoditats del Picnic Jazz o de la fira Mercat Just que es farà al Parc de Vallparadís, per exemple.

Baixa el risc d’incendi forestal

Malgrat que la preocupació per la manca d’aigua que portem acumulada des de principis d’any, des del Departament d’Acció Climàtica han informat que aquest divendres dia 17 de març es desactivarà el nivell 2 del Pla Alfa, que indica el nivell de perillositat d’incendi forestal. El Cos d’Agents Rurals subratlla que les condicions climatològiques continuen sent anòmales per l’època de l’any -amb temperatures altes, vent i humitat relatives baixes- però que sembla que el risc és inferior gràcies a aquest episodi de pluges que regarà bona part del país en els pròxims dies.

Tanmateix, es demana prudència a l’hora de fer activitats al medi ambient, ja que el terreny continua estant molt sec. En aquest sentit, recordar que ha entrat en vigor la prohibició de fer foc en terreny forestal o a menys de 500 metres d’un bosc, a Terrassa, comarca i a la resta del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa