MónTerrassa
Controlat l’incendi que va afectar el Parc Natural

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han donat per controlat poc després de dos quarts de nou de la nit l’incendi del Pont de Vilomara i Rocafort i altres poblacions de la comarc dels Bages i que va entrar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, tot i que els efectius de lluita contra el foc van fer mans i mànegues per evitar que les flames cremesssin l’espai protegit.

Des de diumenge ha cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases

Des de diumenge ha cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases, una vintena de les quals totalment calcinades. Al llarg del dia no s’han detectat represes importants i a última hora del vespre un helicòpter ha sobrevolat la zona i ha confirmat que tot el perímetre estava sense represes. Els Bombers, però, mantenen un dispositiu a la zona revisant i remullant punts calents.

Minuts després, els mateixos Bombers han informat que han aconseguit extingir l’incendi de Manresa, que cremava des de dilluns a prop d’un abocador, a prop del primer. En aquest cas, el foc el va causar un ocell que va caure encès a terra després d’electrocutar-se amb un fil elèctric.

Els Agents Rurals investiguen l’origen de l’incendi, un dels més importants de l’any a Catalunya per territori afectat i per població confinada

Els Agents Rurals investiguen l’origen de l’incendi, un dels més importants de l’any a Catalunya per territori afectat i per població confinada. La hipòtesi principal amb la que treballen és que va ser intencionat, per l’hora en què va començar i pel lloc. Els agents consideren que l’autor, o els autors, coneixien perfectament la zona i on es podia fer més mal.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Bages ha fet una declaració institucional per solidaritzar-se amb les persones afectades. Demanen a la Generalitat que modifiqui la llei per “resoldre la problemàtica de les urbanitzacions no recepcionades o amb dèficits urbanístics”.

Nou comentari

Comparteix