MónTerrassa
Controlat l’incendi que va afectar el Parc Natural
  • CA

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han donat per controlat poc després de dos quarts de nou de la nit l’incendi del Pont de Vilomara i Rocafort i altres poblacions de la comarc dels Bages i que va entrar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, tot i que els efectius de lluita contra el foc van fer mans i mànegues per evitar que les flames cremesssin l’espai protegit.

Des de diumenge ha cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases

Des de diumenge ha cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases, una vintena de les quals totalment calcinades. Al llarg del dia no s’han detectat represes importants i a última hora del vespre un helicòpter ha sobrevolat la zona i ha confirmat que tot el perímetre estava sense represes. Els Bombers, però, mantenen un dispositiu a la zona revisant i remullant punts calents.

Minuts després, els mateixos Bombers han informat que han aconseguit extingir l’incendi de Manresa, que cremava des de dilluns a prop d’un abocador, a prop del primer. En aquest cas, el foc el va causar un ocell que va caure encès a terra després d’electrocutar-se amb un fil elèctric.

Els Agents Rurals investiguen l’origen de l’incendi, un dels més importants de l’any a Catalunya per territori afectat i per població confinada

Els Agents Rurals investiguen l’origen de l’incendi, un dels més importants de l’any a Catalunya per territori afectat i per població confinada. La hipòtesi principal amb la que treballen és que va ser intencionat, per l’hora en què va començar i pel lloc. Els agents consideren que l’autor, o els autors, coneixien perfectament la zona i on es podia fer més mal.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Bages ha fet una declaració institucional per solidaritzar-se amb les persones afectades. Demanen a la Generalitat que modifiqui la llei per “resoldre la problemàtica de les urbanitzacions no recepcionades o amb dèficits urbanístics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa