MónTerrassa
Si ahir va fer calor a Terrassa, preparem-nos perquè en farà molta més
  • CA

Si ahir va fer calor a Terrassa, encara en farà molta més. Vivim un mes de juny atípic. Els termòmetres marquen temperatures rècord que no es veien des de fa més de 50 any a la capital del Vallès Occidental.

L’eterna discussió és si aquesta situació anòmala respon al canvi climàtic. El cert és que a Catalunya a molts indrets els termòmetres marquen 10 graus més del que correspondria per l’època. A Terrassa, avui viurem moltes hores amb els 34 i 35 graus, i en algunes zones del municipi encara podrien enfilar-se més. On fa més calor és al sud, Can Palet, La Maurina, Ca n’Aurell, i part del Centre.

Calor intensa de matinada a Terrassa

I un altre dels fenòmens són les temperatures elevades de matinada. A Terrassa n’hem viscut aquest mes de juny alguns per damunt dels 20 graus. I costa dormir. A més a més, fa uns dies que a cap hora corre una mica de brisa, el que en altres ocasions permetia un lleuger respir.

No plou, fa calor extrema i les masses forestals egarenques estan mancades d’aigua. El perill d’incendi és extrem i es demana a tota la ciutadania que vigili i que sigui prudent, perquè la majoria dels focs tenen un origen humà.

Pols africana

L’onada de calor la tenim conjuntament amb una presència de pols africana, la qual cosa fa que el cel romangui enteranyinat durant bona part del dia.

Davant les temperatures extremes, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un Avís de Situació de Perill. En referència a Terrassa i a la comarca del Vallès Occidental, és molt alt des d’aquesta matinada i fins a les sis de la tarda. Després gaudirem d’una petita treva fins les sis del matí. Per dissabte, les coses canvien poc, tot i que ara per ara l’avís de perill se centra en les comarques del Sud i de Ponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa