MónTerrassa
Brutal atac de tres gossos al ramat del Turó de les 9 Cabres

Tres gossos han atacat brutalment el ramat del Turó de les 9 Cabres. Els fets van tenir lloc aquest dimecres, dia 4 de gener, en un passeig del ramat per la zona de la riera. Sembla ser que els gossos anaven deslligats i en notar la presència del ramat van anar directes cap a ells. Com a conseqüència, el ramat va quedar escampat pels carrers de Matadepera i diversos animals van quedar ferits, i fins i tot, alguns morts. Des del Turó de les 9 Cabres han lamentat aquest fet i han recordat als propietaris de gossos, que aquests han d’anar sempre lligat, especialment en aquelles zones de pastura.

El Turó De Les Nou Cabres, és un projecte familiar que compta amb mig miler de caps de bestiar, entre ovelles i cabres. Es dediquen a la silvopastura, amb la neteja de franges forestals per la prevenció d’incendis al municipi de Matadepera. Gràcies a un conveni amb l’ADF i l’Ajuntament, els animals pasturen per les franges del poble i els boscos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac. A més d’aquesta tasca social, l’entitat també es dedica a la producció de carn i de formatges, amb la posterior comercialització dels seus productes.

La nova ordenança de l’Anella Verda prohibeix dur gossos deslligats

Justament, aquest dimecres va entrar en vigor la nova ordenança municipal de l’Anella Verda de Terrassa, en la qual es regulen els nous usos, prohibicions i sancions. D’aquesta manera es compta amb una normativa que determina la freqüentació i exercici de les activitats que fa la ciutadania respecte esport, turisme, educació o lleure.

En aquest document s’especifica la normativa sobre el passeig amb gossos i s’especifica que “els animals de companyia han d’anar lligats per evitar problemes amb altres persones usuàries, per no destorbar als ramats i per evitar que envaeixin els camps de conreu. A més, les persones propietàries han de recollir les deposicions dels seus animals del camí i, també, de les àrees d’estada. Només poden anar deslligats en els llocs habilitats, o que siguin privats i tancats, i si són gossos de caça, pastors i de policia que participen en activitats autoritzades”.

L’incompliment de la normativa comporta unes sancions, qualificades de molt greus, greus i lleus, que poden arribar fins als 3.000 euros.

Des del mateix perfil de xarxes socials de promoció de l’Anella Verda de Terrassa, han realitzat també un post lamentant el que ha passat amb el ramat i recordant que cal dur el gos lligat i que no s’acosti el bestiar:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa