MónTerrassa
Avui les temperatures a Terrassa encara pitjor, toquen sostre
  • CA

Avui les temperatures a Terrassa seran encara pitjor que ahir dijous 16 de juny de 2022, i ja toquen sostre. El termòmetre va arribar ahir en alguns moments als 37 graus en alguns punts de la ciutat, i aquest divendres podria, fins i tot, anar una mica més enllà. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació de risc per onada de calor.

Si la temperatura màxima va ser extrema, gens habitual per l’època, i de ple estiu, a les nou de la nit en barris com Ca n’Aurell s’estava a 31. La nit ha estat d’aquelles que costa agafar la son.

Dos dies que passaran a la història en clau meteorològica

El meteoròleg de Terrassa Francesc Mauri escrivia al seu compte de twitter: “Dos dies que passen segur a la història meteo del país. El 15 de juny, 32 observatoris van arribar als 40 graus. Ahir es va desbocar l’extensió de la calor fins al prelitoral i tot el prepirineu. Avui, pitjor, toquem sostre! Em venen al cap els grans focs del 1986, 1994, 1998, 2003, 2012.”

Perill molt alt d’incendis forestals a Terrassa, la comarca i tot el país

Emergències Terrassa demana a la ciutadania extremar precaucions davant un risc d’incendi extren a la ciutat i a tot el país, i fa algunes recomanacions: “No llençar burilles enceses, llumins, coets ni petards; o fer cap tipus de foc, i trucar alk 112 si s’observa fum o foc.

El Agents Rurals recorden que s’ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a 27 comarques de Catalunya. Tenim un episodi d’alt nivell de perill d’incendi. El Pla Infocat se situa en fase Emergència 2. Hi ha tres incendis actius a Catalunya, la Noguera, la Terra Alta i el Solsonès.

protecció Civil també reclama molta col·laboració a la ciutadania perquè eviti activitats que puguin generar risc de nous incendis i una extraordinària prudència en les activitats al territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa