MónTerrassa
Avís de risc per intensitat de pluja a Terrassa
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de risc per intensitat de pluja a Terrassa, el Vallès Occidental i comarques del litoral i del prelitoral de Catalunya. Es poden recollir uns 20 litres d’aigua per metre quadrat en només mitja hora. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta.

Les precipitacions intenses sobre el municipi egarenc ja van començar ahir a la nit i s’han repetit aquesta matinada

Les precipitacions intenses sobre el municipi egarenc ja van començar ahir a la nit i s’han repetit aquesta matinada de dimecres, i poden afectar fins a les sis de la tarda. Els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya no dibuixen núvols per dijous i mostren una revetlla sense aigua.

Després de setmanes de sequera, aquesta aigua és benvinguda. Neteja carrers i, sobretot, permet als boscos beure i recuperar una mica el color verd. Fins ara estaven secs, amb molta vegetació, i eren un autèntic polvorí. Qualsevol guspira podia iniciar un incendi. Amb les precipitacions, i la tornada a les temperatures habituals per l’època, es retorna a un període de certa tranquil·litat. Tot i que es demana precaució extrema si es va al bosc, i prudència.

El termòmetre ni s’acostarà als 37 graus que hem patit a Terrassa els últims dies

El termòmetre ni s’acostarà als 37 graus que hem patit a Terrassa els últims dies. Avui, estaran uns 10 graus per sota, amb màximes de 29 a les hores centrals del dia. Dijous encara cauran una mica més. I divendres s’enfilaran fins als 30. Però res d’onada de calor. Els dies vinents ens mourem en paràmetres similars. Les mínimes nocturnes permetran dormir millor, cosa que ha estat difícil fins ara.

I sembla que la pluja ens abandonarà. No es veuen núvols en les prediccions del cap de setmana del 25 i 26 de juny de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa