MónTerrassa
Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que el foc al Bages va ser provocat

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi de la intencionalitat en l’origen del foc al Pont de Vilomara i Rocafort que crema des de diumenge i que ha afectat 1.750 hectàrees, 464,90 dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, espai que es troba dins l’àrea de tancament d’accessos. Apunten que tenen força clar que ha estat provocat. Bombers van donar per estabilitzat el foc ahir al vespre, però no extingit.

Jaume Torralba, cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central, ha explicat que l’incendi va tenir l’origen en dos punts propers al costat d’una riera en un lloc molt amagat. No ha estat fins a aquest migdia que s’han detectat els punts i els agents cada vegada veuen més clar que “malauradament” la causa ha estat provocada per algú amb intenció de calar foc.

El cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central ha indicat que l’origen del foc ha tingut “mala baba”, tant pel fet de la intencionalitat com perquè estava situat en un punt, al costat de la riera, on de seguida començava un pendent que va permetre la propagació explosiva de les flames.

El fort pendent va permetre la propagació ràpida del foc

L’incendi va començar en una zona “amagada” a 3,5 quilòmetres del Pont de Vilomara, en una zona “dolenta”. El fort pendent va constituir una espècie de xemeneia orogràfica que va facilitar la ràpida expansió del foc. “Avui en dia, amb els GPS, qualsevol persona pot arribar a qualsevol indret. Si no, tendiríem a pensar que es tracta d’algú amb un gran coneixement de la zona”, ha indicat Torralba a l’entorn del punt on se situa l’origen del foc.

L’incendi està sota judici, per la qual cosa Torralba no ha volgut oferir més detalls sobre la investigació.

El foc a Sant Vicenç de Castellet, també intencionat

Alhora, el cos considera que un altre foc que va tenir lloc el 12 de juliol a Sant Vicenç de Castellet va ser també intencionat. En tot cas, Torralba ha afirmat que es tracta de patrons molt diferents, fet que resta força a la possibilitat -tot i això no descartada- que els hagi causat la mateixa persona.

Un tercer incendi, el que hi va haver ahir a la tarda a Manresa, a prop d’un abocador, es considera fortuït. En concret, el comandament dels Agents Rurals ha explicat que un ocell es va electrocutar amb un fil elèctric i va caure encès a terra, punt d’origen de les flames.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joandoménec a juliol 19, 2022 | 20:31
    joandoménec juliol 19, 2022 | 20:31
    Qui odia aquesta terra? Anem pensant-hi. Els inventors del "delicte d'odi" tenien pensat el delicte d'odi a Catalunya? Ni pensar-ho, contra Catalunya tot s'hi val.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 19, 2022 | 21:03
    ciutadà juliol 19, 2022 | 21:03
    Van ser provocats,molt bé. I què?. Els responsables son massa poderosos per a que els hi pogueu demanar responsabilitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa