MónTerrassa
En marxa a Terrassa una concentració virtual contra la violència vers les dones
  • CA

Cada dia 25 de mes, l’Ajuntament i la Comissió 8 de març convoquen la ciutadania al Raval de Montserrat per expressar el seu rebuig contra la violència vers les dones. En aquesta ocasió, donat el confinament de la ciutadania causat per la crisi sociosanitària provocada pel Covid-19, la concentració presencial no serà possible. Per tal de poder mostrar el suport a totes les dones que es troben en situació de violència masclista i lluitar contra aquesta xacra, s’ha convocat la ciutadania a fer una concentració virtual.

Així, de 19 a 20 h, la Regidoria de Polítiques de Gèneres i la Comissió 8 de març proposen a la ciutadania que pengi fotografies des de casa seva a les xarxes socials, acompanyades de les etiquetes #JoSocAlRaval i #NiUnaMés, i ubicant-les al Raval de Montserrat. Al final de la jornada es farà un monitoratge de les xarxes socials per quantificar el total de persones participants a la concentració virtual. Amb aquesta acció es vol donar el màxim suport a les dones que es troben en situació de violència masclista i posar de manifest que, malgrat el confinament, l’Ajuntament, les entitats i la ciutadania continuen lluitant contra la violència vers les dones, fent visible una xacra encara molt present.

Reforç de l’atenció no presencial per a dones víctimes de violència masclista

Recordem que el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Terrassa ha reforçat l’atenció no presencial per garantir que, mentre duri l’estat d’alarma causat pel Covid-19, es pugui atendre les dones en situació de violència masclista, malgrat el tancament de Casa Galèria, on es presta l’atenció presencial de manera habitual. Així, el Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament ha implementat diferents mesures per oferir alternatives via telefònica i telemàtica. Les dues noves línies telefòniques d’atenció, amb els números 675 95 79 04 i 675 29 62 96 funcionen de 9 a 20 h. En aquest horari, les professionals del SIAD atenen les trucades de les usuàries i, en el cas que la situació ho requereixi, es desplaçaran per fer atenció presencial a la dona i establir el circuit a seguir. Fora d’aquest horari es pot trucar al telèfon d’emergències de Catalunya (112) o a la línia d’atenció a la violència masclista (016 o 900 900 120), operativa durant les 24 hores. A banda de l’atenció telefònica, també hi ha l’opció que les dones puguin fer les seves consultes per correu electrònic, una eina especialment útil durant el confinament. El correu d’atenció és: [email protected]. El Govern municipal demana a la ciutadania que estigui atenta a possibles situacions de violència masclista en el seu entorn o veïnat i que davant de qualsevol sospita truqui al telèfon d’emergències 112.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa