El mediàtic cuiner Marc Ribas ha decidit tancar el restaurant de Girona. Catorze mesos després d’anunciar l’obertura La Brutal, ha anunciat a través de les xarxes socials que la manca de temps per dedicar-s’hi li ha fet prendre aquesta decisió. El terrassenc regentava un dels establiments més antics i emblemàtics del barri vell gironí. Allà s’hi havia estat El Museu del Vi, un local que a causa de la pandèmia de la Covid i de les restriccions sanitàries els seus propietaris van decidir accelerar la seva jubilació i tancar-lo.

Aquest era el tercer restaurant que té Ribas, després de La Taverna del Ciri, a Terrassa, i el també estrenat no fa pas tant El Panot, al barri de Gràcia de Barcelona. En aquest darrer local, el terrassenc recupera els plats i ingredients difícils de trobar com llagosta a la catalana, suquet de gamba vermella o galantina de pollastre pota blava.

Ribas ha exposat els motius que l’han empès a prendre una decisió difícil a nivell personal: “A Girona hi he anat moltes vegades, no només perquè hi nasqués, sinó perquè per mi és una ciutat que és perfecte. Té ambient, però no agobia. Té ciment però té verd, aigua, art, història, cultura i molta gastronomia. I és per això que vaig decidir portar-hi el projecte de La Brutal. Explicar la cuina catalana d’una forma honesta a través de l’hamburguesa. Aquest era l’objectiu. I aquest continua sent. I precisament per aquesta honestedat, m’he d’endur La Brutal amb mi”, ha lamentat.

“Tinc ganes de gaudir i és a Terrassa on ho vull fer”

El cuiner de Joc de Cartes i Cuines afegeix que ha decidit apostar per Terrassa per tornar-se a sentir cuiner: “Ara mateix, El Ciri, el restaurant que fa 6 anys tinc a Terrassa, necessita més de mi i jo no puc ser a tot arreu i no puc ni vull fer les coses a mitges. A Girona hi hem tingut molt èxit, la feina de Consciència amb l’interiorisme és Brutal i no sé quin projecte continuarà havent-hi allà però segur que també serà un èxit. Ara mateix, tinc ganes de gaudir i necessito retrobar-me amb els fogons de forma activa, i és a Terrassa on ho vull fer. Hi tinc la família, la feina de la TV i la possibilitat de complir els meus objectius com a cuiner”.

Finalment, en el post, ha volgut agrair “a totes les persones que heu vingut a La Brutal i que heu queixalat aquesta cuina catalana amb carn, pa i romesco, lleugerament envinagrada amb el bitxo de Girona, l’avellana de Brunyola, i les delicioses patates fregides amb oli de molí d’Arbúcies. He après molt, he gaudit molt i he crescut al costat d’un equip meravellós.

Comparteix

Icona de pantalla completa