La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt (Urgell) arriba els propers dies 12 i 13 d’octubre a la seva 31ena edició amb la voluntat de convertir-se en el punt de trobada del món dolç i reivindicar l’ús culinari “no estacional” d’aquests dos ingredients. Entre les novetats d’enguany, Marc Ribas i Jordi Cruz seran els cuiners “estrella” que passaran per la fira a presentar les seves respectives novetats culinàries elaborades amb xocolata a la pedra i torró. Serà a l’espai de l’Aula del Gust que, com a novetat i juntament amb l’espai Aula del Tast, els visitants que hi vulguin accedir podran comprar els tiquets en línia a partir del proper dilluns dia 7 d’octubre. La darrera novetat és la reubicació i ampliació de la Carpa de la Cuita, on s’hi pot degustar i veure com s’elabora el Torró d’Agramunt. L’espai, que fins ara estava dins els pavellons firals, s’ubicarà a l’entrada de la Fira i tindrà 200 metres quadrats.

La Fira comptarà amb una superfície total ocupada de 14.000 metres quadrats, dins els quals s’hi ubicaran un total de 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 food trucks. També hi haurà més d’una trentena de degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra i d’altres productes de proximitat. Com a novetat, els tiquets per accedir a aquestes degustacions es podran adquirir en línia. En aquest sentit, la nova directora de la Fira, Tamara Lombardo, ha explicat que “estem al segle XXI” i que molta gent vol programar la seva visita a la Fira amb antelació.

Enguany hi haurà 7 ponències de diferents pastissers i cuiners reconeguts, entre ells els televisius Marc Ribas i Jordi Cruz. Marc Ribas presentarà un nou gelat de xocolata a la pedra Jolonch i Jordi Cruz presentarà el torró que ha fet amb la marca Virginias i que properament es podrà menjar al seu restaurant Àbac. El gastrònom i organitzador de l’Aula del Gust, Pep Palau, ha dit que l’espai està pensat per vincular el torró amb la gastronomia. “S’ha aconseguit situar el torró en un altre registre a banda de l’època nadalenca” ha explicat Palau, que ha afegit que el torró “ha entrat de ple a la gastronomia” i ho ha fet “a través dels dos camps en els que es pot expressar i expandir millor: la cuina i la pastisseria”.

La Fira aposta per la música en directe a l’espai de “Les foodgonetes”, on hi haurà 12 food trucks. Durant els dos dies, deu grups de música actuaran a aquest espai entre entre els les 13:00h i les 15:30h i de 18:30h a les 00:00h. Hi destaca l’actuació del dissabte a la nit que anirà a càrrec del Petit de Cal Eril.

Nou comentari