MónTerrassa
16 dels 20 lletrats de justícia de Terrassa fan vaga i col·lapsen el jutjat
  • CA

Setze dels vint Lletrats de l’administració de Justícia de Terrassa fan vaga. S’arriba ja a la tercera setmana amb la cancel·lació de desenes de judicis, només als Jutjats la nostra ciutat. La convocatòria d’aturada, iniciada el dimarts 24 de gener ha afectat plenament en el funcionament diari dels equipaments judicials d’arreu de l’Estat. La vaga compta amb el suport de les tres associacions majoritàries del Cos Superior Jurídic de Lletrats de l’Administració de Justícia, el Col·legi Nacional de Lletrats de l’Administració de Justícia (CNLAJ), la Unió Progressista de Lletrats (UPSJ) i l’Associació Independent de Lletrats (AINLAJ). Això fa que s’hagi pràcticament paralitzat l’activitat en la presa de declaracions, compareixences, judicis, etcètera.

En aquesta tercera setmana, s’han suspès 221 actuacions judicials més, les quals s’han de sumar els prop de 230 judicis cancel·lats fins ara. Hi ha més de 1300 demandes pendents de repartir als jutjats, l’activitat judicial continua pràcticament aturada i només es porten a terme les diligencies essencials decretades com a serveis mínims.

Reunió comitè de vaga amb Ministeri, la setmana vinent

Dimecres de la setmana passada s’estava expectant perquè el Ministeri de Justícia havia convocat d’urgència els Secretaris de Govern dels Tribunals Superiors de Justícia, entre els quals el de Catalunya. El resultat d’aquesta trobada va ser que es convocaria a reunió també el Comitè de vaga. “Sembla però que el Ministeri no té cap pressa per resoldre el conflicte perquè no ens ha convocat fins al pròxim dijous dia 16 de febrer”, han manifestat en un comunicat els sindicats, que veuen en aquesta actitud “una despreocupació pels perjudicis que s’està causant a la ciutadania i als professionals”.

Els sindicats continuen recalcant que “l’únic responsable de les suspensions que s’estan produint i dels endarreriments judicials és el Ministeri de Justícia”, a qui acusen d’haver incomplerts un acords pactats prèviament en referència a millores laborals i d’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa