Llenceria vermella
Llenceria vermella | Cedida

!--akiadsense-->

Són moltes les tradicions la nit de Cap d’Any i els rituals per atreure la bona sort i l’amor. Una de les més extenses és utilitzar roba interior vermella aquella nit. El vermell és el color que, segons la tradició, atreu la sort, la passió i l’amor, i és també el color de la força, la vitalitat i el positivisme.

La tradició també diu que ha de ser una peça de roba nova, i si és regalada, els efectes es multipliquen. I si encara es vol tenir més sort, s’ha de portar posada del revés, però cal posar-se-la del dret un cop passades les campanades!

Però el vermell no és l’únic color que atreu la sort la nit de Cap d’Any. Altres tradicions diuen que la roba interior ha de ser groga aquesta nit. Un color que es vincula amb la bona sort i la prosperitat.

La tradició de la roba interior vermella o groga prové de la Xina, Taiwan, Corea i Vietnam, on es creu que utilitzar roba interior groga i vermella atrau bones energies.

Encara que es desconeix exactament l’origen d’aquesta tradició, podria remuntar-se a l’Edat Mitjana, quan el vermell era un color prohibit que s’associava amb el dimoni i la bruixeria. També s’atribueix al fet que, durant aquesta època, quan tot és blanc i fred, portar quelcom vermell era símbol de vida i de bona sort.

Si no es disposa d’aquestes peces, també es pot provar d’atraure la sort posant un llaç vermell al canell, o a la bossa dels raïms.

Nou comentari